Διεθνή

Πολωνία: Στα σύνορα με την Ουκρανία οι γερμανικοί Patriot

Πολωνία: Στα σύνορα με την Ουκρανία οι γερμανικοί Patriot

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το Βερολίνο πρόσφερε στη Βαρσοβία το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot για να βοηθήσει στην ασφάλεια του εναέριου χώρου της μετά τη συντριβή ενός αδέσποτου πυραύλου στην Πολωνία

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Πολωνία και Γερμανία συμφώνησαν να αναπτύξουν το σύστημα Patriot που προσέφερε το Βερολίνο κοντά στα πολωνικά σύνορα με την Ουκρανία , δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας.

«Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε την προθυμία της να αναπτύξει τον εκτοξευτή Patriot στα σύνορα με την Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο Mariusz Blaszczak.

«Απομένει να καθοριστεί η έκδοση του συστήματος, όπως και το πόσο γρήγορα θα φτάσουν σε εμάς και πόσο καιρό θα σταθμεύσουν».

Το Βερολίνο πρόσφερε στη Βαρσοβία το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot για να βοηθήσει στην ασφάλεια του εναέριου χώρου της μετά τη συντριβή ενός αδέσποτου πυραύλου στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε την Κυριακή, η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε ήδη πει ότι θα προσφέρει στον ανατολικό γείτονά της περαιτέρω βοήθεια στην αεροπορική αστυνόμευση με τα γερμανικά Eurofighters μετά το περιστατικό, το οποίο αρχικά προκάλεσε φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα.

Τα επίγεια συστήματα αεράμυνας όπως το Raytheon’s Patriot είναι κατασκευασμένα για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments