Διεθνή

Γερμανία: Στέλνει Patriot στην Πολωνία μετά τον “αδέσποτο” πύραυλο στο έδαφός της

Γερμανία: Στέλνει Patriot στην Πολωνία μετά τον “αδέσποτο” πύραυλο στο έδαφός της

Πηγή Φωτογραφίας: hna

Η γερμανική κυβέρνηση είχε ήδη πει ότι θα πρόσφερε στη γείτονά της περαιτέρω βοήθεια στην αεροπορική αστυνόμευση με τα γερμανικά Eurofighters μετά το περιστατικό

Η Γερμανία πρόσφερε στη Βαρσοβία το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot για να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει τον εναέριο χώρο της μετά τη συντριβή ενός αδέσποτου πυραύλου στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε η υπουργός Άμυνας σε εφημερίδα την Κυριακή.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε ήδη πει ότι θα πρόσφερε στη γείτονά της περαιτέρω βοήθεια στην αεροπορική αστυνόμευση με τα γερμανικά Eurofighters μετά το περιστατικό, το οποίο αρχικά δημιούργησε φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διασχίσει τα σύνορα.

«Προσφέραμε στην Πολωνία υποστήριξη για την ασφάλεια του εναέριου χώρου – με τα Eurofighters μας και με τα συστήματα αεράμυνας Patriot», είπε η Λάμπρεχτ στην Rheinische Post.

Ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, φαίνεται να εκτοξεύτηκε από την αεράμυνα της Ουκρανίας και όχι από ρωσικό χτύπημα, δήλωσε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ .

Τα επίγεια συστήματα αεράμυνας όπως το Raytheon’s Patriot είναι κατασκευασμένα για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.

Το ΝΑΤΟ έχει κινηθεί για να ενισχύσει την αεράμυνα στην Ανατολική Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.   Περισσότεροι από δώδεκα σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τη Γερμανία τον Οκτώβριο ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία για την από κοινού προμήθεια συστημάτων αεράμυνας για πολλά επίπεδα απειλών, συμπεριλαμβανομένου του Patriot.

Η Γερμανία είχε 36 μονάδες Patriot όταν ήταν η πρώτη γραμμή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. 

Οι γερμανικές δυνάμεις διαθέτουν επί του παρόντος 12 μονάδες Patriot, δύο από τις οποίες έχουν αναπτυχθεί στη Σλοβακία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments