Διεθνή

Πούτιν σε μητέρες Ρώσων στρατιωτών: «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»

Πούτιν σε μητέρες Ρώσων στρατιωτών: «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Ωστόσο, ορισμένοι συγγενείς στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο είπαν ότι το Κρεμλίνο αγνόησε τις εκκλήσεις τους για συνάντηση κι ότι οι γυναίκες με τις οποίες συναντήθηκε ήταν επιλεγμένες

 Συνάντηση με περισσότερες από μητέρες Ρώσων στρατιωτών, που οι γιοι τους πήραν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε ο Ρώσος πρόεδρος την Παρασκευής , στις οποίες είπε ότι συμμερίζεται τον πόνο τους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σκοτώσει ή τραυματίσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και η ρωσική εισβολή έχει πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης από την κρίση των κουβανικών πυραύλων το 1962.

Συναντώντας 17 γυναίκες στην κατοικία του στο Novo-Ogaryovo έξω από τη Μόσχα, ο Πούτιν εμφανίστηκε σε ένα σύντομο προηχογραφημένο κλιπ να κάθεται μαζί τους γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο τσάι, κέικ και μπολ με φρέσκα μούρα.

Ο Πούτιν είπε ότι κατανοούσε το άγχος και την ανησυχία των μητέρων των στρατιωτών – και τον πόνο εκείνων που είχαν χάσει γιους στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα να το ξέρετε, ότι εγώ προσωπικά, και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας – μοιραζόμαστε τον πόνο σας», είπε ο Πούτιν.

«Κατανοούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου – ειδικά για μια μητέρα», πρόσθεσε, αναπνέοντας βαριά και συχνά καθαρίζοντας το λαιμό του. «Μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο».

Οι μητέρες άκουσαν αυτό που φάνηκε ως εισαγωγικό σχόλιο του Πούτιν, αλλά τα σχόλιά τους προς αυτόν δεν παρουσιάστηκαν.

Ο Πούτιν είπε ότι δεν μετανιώνει που ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και θεωρεί τον πόλεμο ως ορόσημο όταν η Ρωσία τελικά αντιστάθηκε σε μια αλαζονική δυτική ηγεμονία μετά από δεκαετίες ταπείνωσης τα χρόνια μετά την πτώση του 1991. Σοβιετική Ένωση.

«Δεν μπορείς να εμπιστευτείς τίποτα απολύτως εκεί, υπάρχουν κάθε είδους ψέματα και εξαπάτηση», είπε ο Πούτιν.

Επαίνεσε τους γιους τους που υπερασπίστηκαν αυτό που ονόμασε Novorossiya, κυριολεκτικά «νέα Ρωσία», έναν όρο από την τσαρική αυτοκρατορία που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι Ρώσοι εθνικιστές για να περιγράψουν μια περιοχή της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας που η Ρωσία διεκδικεί τώρα.

Ο Πούτιν είπε ότι μερικές φορές καλούσε Ρώσους στρατιώτες στο μέτωπο και ότι τα λόγια τους τους είχαν κάνει ήρωες στα μάτια του.

Ωστόσο, ορισμένοι συγγενείς στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο είπαν ότι το Κρεμλίνο αγνόησε τις εκκλήσεις τους για συνάντηση.

«Οι μητέρες θα κάνουν τις «σωστές» ερωτήσεις που είχαν συμφωνηθεί εκ των προτέρων», είπε η Όλγα Τσουκάνοβα, επικεφαλής του Συμβουλίου Μητέρων και Συζύγων, σε μήνυμα στο Telegram πριν από τη συνάντηση.

“Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς – είσαι άντρας ή ποιος είσαι; Έχεις το θάρρος να μας γνωρίσεις πρόσωπο με πρόσωπο, ανοιχτά, όχι με προσυμφωνημένες γυναίκες και μητέρες που έχεις στην τσέπη σου, αλλά με αληθινές γυναίκες που έχουν ταξιδέψει από διαφορετικές πόλεις εδώ για να συναντηθούμε; Περιμένουμε την απάντησή σας”, είπε η Τσουκάνοβα.

Η Ρωσία αποκάλυψε τελευταία δημόσια τις απώλειές της στον πόλεμο στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι 5.937 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν . Ο αριθμός αυτός είναι πολύ χαμηλότερος από τις περισσότερες διεθνείς εκτιμήσεις.

Ο ανώτατος στρατηγός των Ηνωμένων Πολιτειών εκτίμησε στις 9 Νοεμβρίου ότι η Ρωσία και η Ουκρανία είχαν δει πάνω από 100.000 στρατιώτες τους να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται . Η Ουκρανία δεν αποκαλύπτει τις απώλειές της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments