Ελλάδα

Κακοκαιρία Άριελ: Ήχησε το 112 σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδας

Κακοκαιρία Άριελ: Ήχησε το 112 σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1-12-2022)

Μήνυμα προειδοποίησης έφθασε το απόγευμα στα κινητά των κατοίκων της Πιερίας και της Χαλκιδικής από το 112 για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που αναμένεται να «χτυπήσουν» σήμερα και αύριο σε αυτές τις περιοχές.

Οι πολίτες καλούνται έως και το μεσημέρι της Πέμπτης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, σύμφωνα με την ενεργοποίηση του μηνύματος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Άριελ» είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Το 112 ενεργοποιήθηκε και στη Λάρισα, με τον κρατικό μηχανισμό να δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα προκύψει.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ariel», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1-12-2022).

Τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments