Διεθνή

Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: birgun

Η ετυμηγορία αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά της Ελλάδας, μηνύοντας ουσιαστικά την Αθήνα για το πώς συνελήφθη το 1999 και για το γεγονός ότι η Ελλάδα ουσιαστικά δεν εφάρμοσε τους κανόνες που προβλέπει η Διεθνής Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με το Open, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε χθες δεκτή την προσφυγή του Οτσαλάν – ηγέτη του κουρδικού ΡΚΚ, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί και ζήτησε από την Αθήνα την υπεράσπισή της για το ζήτημα.

Σύμφωνα με την DW Turkish, ο Οτσαλάν, στην προσφυγή του στο ΕΔΑΔ μέσω των δικηγόρων του, σημείωσε ότι οι πρακτικές εναντίον του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ήταν αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Οτσαλάν υποστήριξε στην αίτησή του ότι το γεγονός ότι παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές στην Κένυα ενώ βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών αρχών, ότι η αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα δεν είχε εξεταστεί, ότι είχε κρατηθεί χωρίς νομική βάση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και ότι δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων ήταν αντίθετο με πολλά άρθρα της ΕΣΔΑ.

Οι διάδικοι έχουν προθεσμία 12 εβδομάδων για να υποβάλουν γνώμη στο δικαστήριο. Με βάση αυτό, το ΕΔΑΔ αναμένεται να εκδώσει ετυμηγορία στην υπόθεση Οτσαλάν κατά της Ελλάδας εντός του επόμενου έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments