Διεθνή

Ο νέος στρατός του Πούτιν: Χούλιγκανς «στρατολογούνται να πολεμήσουν ως αλεξιπτωτιστές»

Ο νέος στρατός του Πούτιν: Χούλιγκανς «στρατολογούνται να πολεμήσουν ως αλεξιπτωτιστές»

Πηγή Φωτογραφίας: newsweek

Διαβόητοι τραμπούκοι έχουν κινητοποιηθεί στις τάξεις της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που εδρεύει στην πόλη Τούλα, 125 μίλια νότια της Μόσχας, όπου παίζει η FC Tula Arsenal

Ένας απελπισμένος Βλαντιμίρ Πούτιν στρατολογεί χούλιγκανς ποδοσφαίρου στον στρατό του για να πολεμήσουν στην Ουκρανία μετά από καταστροφικές απώλειες στο πεδίο της μάχης.

Διαβόητοι τραμπούκοι έχουν κινητοποιηθεί στις τάξεις της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που εδρεύει στην πόλη Τούλα, 125 μίλια νότια της Μόσχας, όπου παίζει η FC Tula Arsenal.

Πλάνα δείχνουν τους νεοσύλλεκτους να εκπαιδεύονται για μάχη με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι έχουν κληρωθεί από τις τάξεις των «ultras». (Πρόκειται για έναν τύπο ομοσπονδιακών οπαδών ποδοσφαίρου που φημίζονται για τη φανατική υποστήριξή τους. Ο όρος προέρχεται από την Ιταλία, αλλά χρησιμοποιείται παγκοσμίως για να περιγράψει κυρίως οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων).

Η είδηση ​​προέκυψε καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας προέβλεψε ότι η Ρωσία θα δει 100.000 στρατιώτες της και «Ο Θεός ξέρει πόσους μισθοφόρους» σκοτώνονται μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει ήδη δει περίπου 89.000 στρατιώτες να σκοτώνονται σε λίγο περισσότερο από εννέα μήνες πολέμου, με περισσότερους από 450 την ημέρα.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα και οι δυτικές εκτιμήσεις για τις ρωσικές απώλειες είναι χαμηλότερες.

Ο Μάρκ Μίλεϊ, αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει δει «πάνω από 100.000 στρατιώτες να σκοτώνονται και να τραυματίζονται» στην Ουκρανία – χωρίς να δώσει ξεχωριστό αριθμό για τους θανάτους.

Γενικά θεωρείται ότι οι απώλειες συμβαίνουν με τριπλάσιο ποσοστό θανάτων στον πόλεμο, πράγμα που σημαίνει ότι η εκτίμηση των ΗΠΑ είναι πάνω από 30.000 νεκροί Ρώσοι.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ψευδώς ότι μόνο 6.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, παρόλο που το BBC μπόρεσε να επιβεβαιώσει τουλάχιστον 9.300 θανάτους μέσω δημόσιων ανακοινώσεων.

Το υψηλό ποσοστό απωλειών άφησε τον Πούτιν σε απελπιστική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και τον Σεπτέμβριο κατέφυγε στη μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων.

Ξεχωριστά, η ομάδα μισθοφόρων Wagner στρατολογεί από τις ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση αμνηστίας σε αντάλλαγμα για έξι μήνες στην πρώτη γραμμή.

Φαίνεται τώρα ότι ο Πούτιν ακολουθεί το παράδειγμά τους, εν μέσω αναφορών ότι έχει στρατολογήσει 250 καταδικασθέντες για να επανδρώσουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο αρμάτων μάχης της Ρωσίας, καθώς δεν έχει στρατιωτική δύναμη πυρός στην Ουκρανία.

Οι εγκληματίες θα δουλέψουν στο εργοστάσιο Uralvagonzavod στα Ουράλια μετά από ένα μπαράζ καταγγελιών από αξιωματούχους ότι απέτυχε να παράγει εγκαίρως βασικά όπλα.

Θα αναπτυχθούν ως χειριστές μηχανών, τορνευτήρες, μύλοι, ηλεκτροσυγκολλητές και χειριστές γερανών, ανέφεραν οι Moscow Times.

Το εργοστάσιο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για να υποστηρίξει την πολεμική προσπάθεια του Πούτιν, αλλά εξακολουθεί να αποτυγχάνει να παρέχει τον αριθμό των αρμάτων μάχης που θέλει.

Πριν από ένα μήνα αναφέρθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος και στενός σύμμαχος του Πούτιν Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απείλησε τα εργοστάσια κατασκευής όπλων με ποινικές διώξεις εάν αποτύχουν να επιτύχουν τους στόχους του Κρεμλίνου.

Ο  αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου – στάλθηκε τον Οκτώβριο από τον Πούτιν στην Uralvagonzavod Corporation, στο Nizhny Tagil. Το εργοστάσιο κατασκευάζει επίσης φλογοβόλα.

Από τους εγκληματίες που εργάζονται στο εργοστάσιο δεξαμενών, μια πηγή είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS: «Θα εμπλακούν αποκλειστικά σε βοηθητικές εργασίες ή σε εργασίες που παρέχουν διαδικασίες παραγωγής στην επιχείρηση».

Δεν θα έχουν πρόσβαση σε στρατιωτικά μυστικά σχετικά με νέα σχέδια αρμάτων.

Το τακτικό προσωπικό του εργοστασίου έχει απαγορευτεί να κάνει διακοπές.

Η Ρωσία έχει χάσει τεράστιους αριθμούς αρμάτων μάχης στο Ντονμπάς και την αποτυχημένη εισβολή της για να καταλάβει το Κίεβο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments