Διεθνή

Σόιγκου: Η Ρωσία θα επικεντρωθεί στην κατασκευή υποδομής πυρηνικών όπλων το 2023

Σόιγκου: Η Ρωσία θα επικεντρωθεί στην κατασκευή υποδομής πυρηνικών όπλων το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: rianovosti

Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 κεφαλές

 Η Ρωσία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή υποδομών για τις πυρηνικές δυνάμεις της το 2023, δήλωσε  ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Σόιγκου είπε σε τηλεοπτικά σχόλια ότι η Ρωσία θα εργαστεί επίσης για να βελτιώσει τις μαχητικές ικανότητες των πυραυλικών δυνάμεών της και ότι κατασκευάζονται εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν νέα πυραυλικά συστήματα. Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 κεφαλές.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία στην Ουκρανία υπό την πυρηνική ομπρέλα της Μόσχας, προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την «εδαφική ακεραιότητα» της Ρωσίας με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις συνέπειες οποιασδήποτε χρήσης πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συνομιλίες στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα σχετικά με την υπάρχουσα συνθήκη New START, η οποία περιορίζει τον αριθμό των κεφαλών που μπορεί να αναπτύξει η καθεμία.

Όμως η Μόσχα αποχώρησε την παραμονή της συνάντησης, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για τοξική αντιρωσική συμπεριφορά και προσπάθεια χειραγώγησης της συνθήκης προς όφελός της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments