Κόσμος

Ακάρ στον Όστιν: Δικαίωμα αυτοάμυνας οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

Ακάρ στον Όστιν: Δικαίωμα αυτοάμυνας οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyet

Σε εξέλιξη βρίσκεται αμερικανοτουρκικό μπρα-ντε-φερ μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον

Σε εξέλιξη βρίσκεται αμερικανοτουρκικό μπρα-ντε-φερ μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για την πιθανή εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Χθες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλoγό του της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στον οποίο εξέφρασε τις διαφωνίες των ΗΠΑ για μια πιθανή τουρκική εισβολή στη Συρία.

Επιπλέον, ο Όστιν κάλεσε τον Ακάρ να τερματισθούν και οι αεροπorικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να πληγούν και αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Απαντώντας στον Όστιν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία είναι «δικαίωμα αυτοάμυνας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι και πρόσθεσε ότι «οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του έθνους μας και των συνόρων μας».

Τονίζοντας ακόμη ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας θα συμβάλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, ο Ακάρ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία κατά του ISIS και όλων των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, σημείωσε ότι ο μόνος στόχος στις επιχειρήσεις είναι οι τρομοκράτες και πως δεν πρόκειται η Τουρκία να βλάψει τις δυνάμεις του συνασπισμού ή τους πολίτες.

Εν τω μεταξύ, εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας (σήμερα στις 14:30), η κρατική τηλεόραση Τουρκίας TRT ανέφερε ότι «στα θέματα που θα συζητηθούν διεξοδικά συγκαταλέγονται και οι προβοκάτσιες της Ελλάδας στο Αιγαίο».

«Τα μέλη του συμβουλίου θα ανταλλάξουν απόψεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν κατά των προκλητικών ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς» ανέφερε το TRT.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments