Αθλητισμός

“Θα… χάσει τον Πίτερς ο Μπαρτζώκας – Δεν υπολογίζει Μαντζούκα ο Ράντονιτς – Γι’ αυτό πήρε Παππά”

“Θα… χάσει τον Πίτερς ο Μπαρτζώκας – Δεν υπολογίζει Μαντζούκα ο Ράντονιτς – Γι’ αυτό πήρε Παππά”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Πού κρίθηκε το ντέρμπι, ο MVP και η ικανοποίηση για Παπαγιάννη.

Πού κρίθηκε το ντέρμπι, ο MVP και η ικανοποίηση για Παπαγιάννη. Ο κόουτς Γιώργος Καλαφατάκης ανέλυσε στο Sportdog.gr την χθεσινή νίκη των Πειραιωτών και το πλάνο των δύο προπονητών, ενώ σχολίασε και τις αλλαγές που γίνονται στο πράσινο ρόστερ.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το μεγάλο παιχνίδι στο ΣΕΦ, ανάμεσα σε Πράσινους και Ερυθρόλευκους, σχολίασε μέσω του sportdog ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε σε όλα τα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από το ντέρμπι και στάθηκε σε συγκεκριμένους παίκτες, όπως ο Σάσα Βεζένκοφ ή ο Γιώργος Παπαγιάννης.

 Ακόμα, αναφέρθηκε στην επιστροφή τού Νίκου Παππά στο Τριφύλλι, αλλά και στην περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου που απασχολεί τους αιώνιους.

Όπως το περίμενα έγινε, τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα έτσι. Είναι σε καλή κατάσταση ο ένας και χάλια ο άλλος; Δεν παίζει ρόλο. Είναι ματς που είναι ανοιχτά και δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη κάποιος. Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε την άνοδό του στα τελευταία ματς, άλλαξε η ψυχολογία και η εικόνα της ομάδας, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το μπάσκετ που παίζει βασίζεται πολύ στον Μπέικον, τον Γουόλτερς, τον Ουίλιαμς που στο ΣΕΦ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα“, ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Κρίθηκε στο σουτ το ματς, ο Ολυμπιακός στερήθηκε κάποια βασικά ατού του, αλλά είχε τον Φάλ και τον Ουόκαπ που νομίζω ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, πλην του Βεζένκοφ που και φέτος συνεχίζει να μονοπωλεί το να είναι βασικός επιθετικός πυλώνας του Ολυμπιακού. Έχει σκορ, έχει καλό ριμπάουντ, τρέχει καλά στο γήπεδο, κι αυτό το εκμεταλλεύεται η ομάδα του. Θα μπορούσε με μια καλύτερη επιλογή στο τέλος για τον Παναθηναϊκό, να πάει στην παράσταση και να το κλέψει το ματς”.

“Ο Παναγιάννης με ικανοποίησε γιατί βρίσκει τον εαυτό του, στα καλάθια ψηλά έκοψε πολλά σουτ, έβαλε καλάθια. Ήταν παιχνίδι περισσότερο τακτικής και πίεσης παρά θεάματος. Πήγε στην άμυνα πολύ, για αυτό και τα σκορ ήταν χαμηλά”.

Ο Βεζένκοφ είναι, όντως, σε εξαιρετική κατάσταση αλλά μένει πολύ στο παρκέ αφού ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πράγματα από τον Πίτερς.

“Ο Πίτερς είναι τεράστιος παίκτης αλλά λόγω του Βεζένκοφ μειώνεται ο χρόνος του. Προφανώς ο Μπαρτζώκας επικεντρώθηκε στο να τελειώσει το ματς όπως πρέπει, ήταν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το παιχνίδι, δεν ήταν για ροτέισον και ξεκούραση. Πάντως ο Πίτερς αν δεν αξιοποιηθεί, θα χαθεί. Όπως και ο Λαρεντζάκης έπαιξε πολύ λίγο. Άρα ο Μπαρτζώκας το έπαιξε ανάλογα με το τι του έδωσε το ματς, όχι με το τι είχε σχεδιάσει. Για τη νίκη σε ένα ντέρμπι είναι και θέμα γοήτρου”.

Ο Ράντονιτς φαίνεται ότι έχει κερδίσει τον χρόνο που χρειαζόταν, μετά την έλευση του Μπέικον και τις νίκες που ήρθαν, για να δουλέψει κι άλλα πράγματα στην ομάδα.

“Οι νίκες αλλάζουν το κλίμα, είναι γεγονός, κέρδισε χρόνο μετά τις νίκες που έκανε, πήρε χρόνο για να κάνει κάποια πράγματα. Αν έχανε από τη Βίρτους θα ήταν άλλος Παναθηναϊκός, με άλλον προπονητή. Αλλά έτσι είναι η ζωή του προπονητή. Ήρθε και ο Παππάς τώρα, που είναι μια ακόμα λύση”.

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Νίκο Παππά;

“Ο Παππάς είναι αγαπητός στον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα, ακόμα καλύτερο κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων. Αν ετοιμαστεί και αγωνιστικά θα δώσει προσωπικότητα, ταλέντο, είναι και μικρός, γεννηθείς το ’90. Να βρει τον αυτό του σιγά-σιγά και να μπει στο ροτέισον”.

Η άποψή σας για τον Ποντίκα και τον Γκριγκόνις;

“Ο Πονίτκα κάνει πολλές δουλειές, αλλά δεν είναι ακόμα αυτός που όλοι περίμεναν ότι θα είναι. Ο Γκριγκόνις είναι τραυματίας δεν μπορούμε να πούμε κάτι για εκείνον. Θεωρώ, πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός θέλει ένα 4αρο-5άρι. Τον Μαντζούκα, επίσης, δεν βλέπω να τον υπολογίζει γιατί δεν του δίνει ρόλο και χρόνο ούτε στην Ευρώπη αλλά ούτε και στα πιο εύκολα ματς στην Ελλάδα”.

Ο Μήτογλου θα μπορούσε να είναι το 4αρο-5άρι που ψάχνει ο Παναθηναϊκός; Αν και ενδιαφέρον για εκείνον έχει δείξει και ο Ολυμπιακός.

“Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Μήτογλου, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον Βεζένκοφ στη θέση 4, έχει και 3 παίκτες στη θέση 5. Άρα περισσότερο ανάγκη τον έχει ο Παναθηναϊκός, καθώς μπορεί να παίξει με τον Παπαγιάννη και χωρίς τον Παπαγιάννη, με τον Ουίλιαμς και χωρίς τον Ουίλιαμς”.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments