Πολιτική

Ράμα: Ζήτησε συγγνώμη από τον Μητσοτάκη για τα περί εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα

Ράμα: Ζήτησε συγγνώμη από τον Μητσοτάκη για τα περί εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ο Έντι Ράμα, αναφερόμενος σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε συνέντευξή του στο Euractiv, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας

Συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ο Έντι Ράμα, αναφερόμενος σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε συνέντευξή του στο Euractiv, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας. «Δεν θα εξαπατήσουμε την ΕΕ όπως έκανε η Ελλάδα» για να ενταχθεί στην ΕΕ φέρεται να δήλωσε στον ιστότοπο.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική παράταξη όπως  με τον Τσίπρα που είμαστε φίλοι» δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Ράμα. «Ευχαριστώ για την επίσκεψη… Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφτείτε την ελληνική μειονότητα σε επόμενο χρόνο. Υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ότι όταν ρώτησε τους Έλληνες της μειονότητας ‘τι θέλετε να κάνουμε για εσάς’ μάς είπαν: ‘αυτό και αυτό ή αλλιώς φέρτε μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη’. Έτσι θα γλιτώσουμε εμείς και χρήματα από τον προϋπολογισμό μας» σχολίασε χιουμοριστικά. «Θα κάνουμε και τα δύο νομίζω» απάντησε ο πρωθυπουργός στον κ. Ράμα. Ο Έντι Ράμα ευχήθηκε και στον Νίκο Δένδια για την ονομαστική του γιορτή.

«Κοντά σε οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών»

«Στηρίζουμε σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας» δήλωσε από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί στις δύο χώρες. Έχουμε το ζήτημα της μειονότητας και της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Λυπάμαι που οι καιρικές συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να πάω αύριο στην ελληνική μειονότητα, αλλά ίσως πάμε μαζί» τόνισε στον Έντι Ράμα. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments