Αθλητισμός

Τα πάνω κάω στο «μεταγραφικό» πλάνο του Ολυμπιακού – Η προετοιμασία στην Εστεπόνα

Τα πάνω κάω στο «μεταγραφικό» πλάνο του Ολυμπιακού – Η προετοιμασία στην Εστεπόνα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πώς ο Ολυμπιακός σκέφτεται πλέον διαφορετικά την περίπτωση για 4η… χειμερινή μεταγραφή...

Αντίστροφα μετρά ο Ολυμπιακός για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Μια προπόνηση αύριο το πρωί και το μεσημέρι (14.30) κάρτες επιβίβασης στο αεροδρόμιο της Μάλαγα για την πτήση με προορισμό στο «Ελ. Βενιζέλος». Ένας σημαντικός κύκλος που «κλείνει». Και αναπόφευκτα μια σειρά από νέα «δεδομένα» για εκείνον που παίρνει τη θέση του.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Επένδυσε ο πρωταθλητής σε αυτό το 10ημερο. Για να ανεβάσει τους δείκτες «φυσικής κατάστασης», να «δουλέψει» μεθοδικά σε θέματα τακτικής, να προσφέρει χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες σε πρόσωπα που δεν είχαν βρει τη θέση τους στο rotation και σε άλλα που επιθυμούν να τη βελτιώσουν. Σχηματίζουν λοιπόν όλα τα παραπάνω έναν φάκελο που ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του.

Ένα… γράμμα από την Εστεπόνα που θα το πάρουν μαζί τους στο «στρατηγείο» του Ρέντη για τις τελικές αποφάσεις με θέα στον Ολυμπιακό που θα δούμε από τις 15 Δεκέμβρη και πέρα (το ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο που ανοίγει την αυλαία).

Πριν την πρόβα τζενεράλε

Φυσικά υπάρχει μπροστά ένα ακόμη τεστ: Το φιλικό παιχνίδι με την «ομόσταυλη» Νότιγχαμ Φόρεστ της Πρέμιερ Λιγκ, το απόγευμα του Σαββάτου (19.00) που θα αποτελέσει μια τρόπον τινά πρόβα τζενεράλε. Τα περισσότερα όμως μοιάζουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Και το (τηλεοπτικό) δείγμα με αντιπάλους την Χάντερσφιλντ και την Σταντάρ Λιέγης επέτρεψαν συμπεράσματα σε κοινή θέα. Είτε αφορά σε πρόσωπα, είτε στο σύνολο.

Η κουβέντα για το «9»

Δείχνει ας πούμε ο Μίτσελ να το… ψάχνει για το «9». Έδωσε χρόνο στον Σεντρίκ Μπακαμπού, έδωσε και στον (αναγεννημένο) Γιουσέφ Ελ Αραμπί που με 1 και 3 αντίστοιχα πέτυχαν τα 4 από τα 5 γκολ στα φιλικά. Δοκίμασε όμως και τον Πεπ Μπιέλ σε ρόλο «false 9» την Κυριακή και αν υπολογίσει κανείς ότι ουσιαστικά είναι πια «εκτός ομάδας» ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, αλλά και ότι δύσκολα θα βρει άλλες ευκαιρίες ο Ουί Τζο Χουάνγκ, καταλαβαίνεις εύκολα ότι ο Ολυμπιακός κάτι ψάχνει για την επίθεση του. Και αυτό το «κάτι» μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη μεταγραφική ιστορία του Γενάρη μετά την επιβεβαιωμένη πια του Ροντινέι («στην Ελλάδα το Σάββατο» λένε οι Βραζιλιάνοι για τον 30χρονο δεξιό μπακ).

Και οι… άλλοι

Δείχνει επίσης ο Ισπανός να ψάχνει τρόπο να «προσθέσει» στις επιλογές του, τον Παϊτίμ Κασάμι (βασικός και στα δύο φιλικά μια σαν «6» και μια σαν «8»). Να θέλει να δώσει περισσότερο χώρο στον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Κώστα Φορτούνη που είναι «κεφάλαια» για το club. Όπως βεβαίως δείχνει να βρήκε έναν τρόπο να «κερδίσει» και τον Μαρσέλο που μερικές εβδομάδες πριν έμοιαζε να έχει ελάχιστες πιθανότητες παραμονής στο ρόστερ.

Συνθήκη «Μαρσέλο»

Ο περίφημος Βραζιλιάνος έδειξε στα 90΄ (60΄+30΄) συμμετοχής στα φιλικά να καταβάλει μια προσπάθεια. Να ψάχνει τον καλό του εαυτό. Και αυτό δεδομένα είναι μια νέα «συνθήκη». Στα… νεότερα θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και τον τραυματισμό του Ουσεϊνου Μπα ο οποίος αναμένεται να λείψει αρκετά. Και αυτό σημαντικό ως γεγονός με θέα στα μεταγραφικά και σε μια περίοδο που ήδη αρκετοί στην «αγορά» τσεκάρουν την περίπτωση του Παπ Αμπού Σισέ που μόλις ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο 22ο Μουντιάλ. Σημαντικό γιατί και εδώ μπορεί να προκύψει χώρος για… μεταγραφή.

Φωτογραφία της…στιγμής

Λέγαμε πριν από μερικές εβδομάδες «δεξιός μπακ, αριστερός μπακ, στόπερ και winger» προσπαθώντας να… μαντέψουμε (αλλά και να «παντρέψουμε» τις πληροφορίες) τι ψάχνει ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές. Σήμερα στο φινάλε του κύκλου της Εστεπόνα λέμε «Ροντινέι, στόπερ, winger και μάλλον φορ» ελέω Μαρσέλο και Ελ Αραμπί. Νέα τάξη πραγμάτων λίγο πριν τις τελικές αποφάσεις. Εκείνες που δεδομένα πια θα παρθούν στην Αθήνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments