Διεθνή

Αμπού Ντάμπι – Petronas: Ιστορική συμφωνία για έρευνες σε χερσαίο μπλοκ πετρελαίου

Αμπού Ντάμπι – Petronas: Ιστορική συμφωνία για έρευνες σε χερσαίο μπλοκ πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: BERNAMA

Η συμφωνία σηματοδοτεί την «πρώτη φορά που μια εταιρεία της Μαλαισίας θα επενδύσει και θα εξερευνήσει υδρογονάνθρακες στο Άμπου Ντάμπι

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι, Adnoc, και ο κρατικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μαλαισίας Petronas υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία για την εξερεύνηση και την αξιολόγηση του πρώτου χερσαίου μη συμβατικού μπλοκ πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι, ανέφεραν τοπικά μέσα.

Ειδικότερα, το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων, WAM, μετέδωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ-Νάγιαν και ο βασιλιάς της Μαλαισίας Σουλτάνος Αμπντουλάχ Ρι’αγιατουντίν Αλ Μουσταφά Μπιλά Σαχ ήταν μάρτυρες της τελετής υπογραφής μεταξύ του Adnoc και της Petronas για το μη συμβατικό χερσαίο μπλοκ 1 του Άμπου Ντάμπι.

«Η πρωτοπόρος ανάθεση στην κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μαλαισίας εγκαινιάζει την πρώτη μη συμβατική παραχώρηση πετρελαίου στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε το πρακτορείο WAM.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η συμφωνία σηματοδοτεί την «πρώτη φορά που μια εταιρεία της Μαλαισίας θα επενδύσει και θα εξερευνήσει υδρογονάνθρακες στο Άμπου Ντάμπι».

Η εξαετής συμφωνία θα επιτρέψει στην Petronas να κατέχει το 100% των μετοχών και να διερευνήσει και να αξιολογήσει μη συμβατικό πετρέλαιο στο Unconventional Onshore Block 1, το οποίο καλύπτει μια περιοχή άνω των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή Al Dhafra.«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Petronas σε αυτήν την ιστορική αντισυμβατική παραχώρηση πετρελαίου», ανέφερε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ και διευθύνων σύμβουλος της Adnoc, Sultan bin Ahmed Al Jaber.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Emirates ανέφερε ότι οι αντισυμβατικοί ανακτήσιμοι πόροι πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι εκτιμώνται σε 22 δισεκατομμύρια βαρέλια πολύ ελαφρού και γλυκού αργού.

πηγή:energia

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments