Διεθνή

Le Figaro: Ο πολιτικός χαμαιλέοντας Ερντογάν

Le Figaro: Ο πολιτικός χαμαιλέοντας Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έχει τις «μοναδικές ιδιότητες του χαμαιλέοντα» , λέει ο Cengiz Candar, διάσημος δημοσιογράφος και πρώην σύμβουλος του προέδρου Turgut Ozal (1927-1993).

Αντιμέτωπος με την πτώση της δημοτικότητάς του, ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να ενισχύσει την εσωτερική του εικόνα και να διεκδικήσει μεγαλύτερη προβολή στη διεθνή σκηνή. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε «παράνομη», του επέτρεψε επίσης να επιστρέψει στο ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ. Έχει τις «μοναδικές ιδιότητες του χαμαιλέοντα» , λέει ο Cengiz Candar, διάσημος δημοσιογράφος και πρώην σύμβουλος του προέδρου Turgut Ozal (1927-1993). Το σημάδι ενός τρομερού πολιτικού ζώου, που αλλάζει συνεχώς χρώμα για να επιβιώσει, θα μπορούσε να προσθέσει κανείς.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του άπιαστου και ανεξάντλητου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η ικανότητά του να μετατρέπει τις κρίσεις σε πολιτικές ευκαιρίες.  Για άλλη μια φορά σήμερα, καθώς παλεύει με τη φθίνουσα δημοτικότητα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανεβαίνει στα διπλωματικά ακροβατικά. Υποδύεται ταυτόχρονα τον πολέμαρχο, απειλώντας τους Κούρδους της Συρίας με νέα στρατιωτική επέμβαση, και τον ειρηνοποιό μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments