Αθλητισμός

Πως διαχειρίζεται σωστά ο Σάντος τα λάθη του Ρονάλντο;

Πως διαχειρίζεται σωστά ο Σάντος τα λάθη του Ρονάλντο;

Πηγή Φωτογραφίας: 24hfootnews

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι η Πορτογαλία δεν πρέπει ν’ αποπροσανατολιστεί, γιατί κάτι τέτοιο θα την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

Σήκωσε μεγάλη «σκόνη» η επικών διαστάσεων πρόκριση της Πορτογαλίας επί της Ελβετίας και όχι άδικα. Οι Πορτογάλοι εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και παράλληλα παρουσίασαν σε όλο τον κόσμο ένα νέο «διαμάντι», τον Ράμος.Δεν είναι και μικρό πράμα ένα χατ – τρικ σε νοκ άουτ αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο νεαρός επιθετικός της Μπενφίκα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ο πιο… ευτυχισμένος ποδοσφαιριστής επί γης.

Δεν ήταν όμως μόνο το θριαμβευτικό 6-1 των Πορτογάλων που άνοιξε μεγάλη κουβέντα με επίκεντρο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Στο… τραπέζι έπεσε βέβαια και το θέμα Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ο 37χρονος σούπερ σταρ έμεινε εκτός βασικής εντεκάδας και απλά έπαιξε σαν αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Υπάρχουν δύο δεδομένα προς αξιολόγηση σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, που αναμένεται ν’ απασχολήσει τον κόσμο (κι όχι μόνο την Πορτογαλία) και στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να επισημανθεί ότι ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει ποιοι παίκτες θ’ απαρτίσουν την εντεκάδα.

Αυτός κάνει τις επιλογές, αυτός αναλαμβάνει και την ευθύνη ειδικά όταν αναφερόμαστε σε νοκ άουτ αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Φερνάντο Σάντος λοιπόν πήρε μια απόφαση και δεν χωρά αμφιβολία πως δικαιώθηκε για την επιλογή του. Το αποτέλεσμα του αγώνα τα λέει όλα όπως βεβαίως και το χατ τρικ που πέτυχε ο νεαρός στράικερ της Μπενφίκα.

Ήταν όμως μια ποδοσφαιρική επιλογή που κάθε προπονητής έχει δικαίωμα να κάνει, ακόμα κι αν αποφασίζει ν’ αφήσει στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης μνείας η κίνηση του Πορτογάλου ομοσπονδιακού προπονητή να χαιρετήσει τον Ρονάλντο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, παρά το ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Δεν χωρά λοιπόν αμφιβολία πως όλα έγιναν σωστά από πλευράς του Σάντος, σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα Κριστιάνο.

Έχουμε μάλιστα την αίσθηση πως σεβάστηκε και την τεράστια προσφορά του σούπερ σταρ της Πορτογαλίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με την χειραψία στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Πάμε όμως να δούμε και το δεύτερο δεδομένο, που έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετώπισαν πολλοί (και Πορτογάλοι) τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το μεγάλο παιχνίδι με την Ελβετία.

Ξεκίνησε λοιπόν μια μεγάλη κουβέντα (ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για την εμφατική νίκη της Πορτογαλίας, με αρκετούς να «βγάζουν χολή» για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν ήταν λίγοι οι Πορτογάλοι φίλαθλοι που εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι η άνετη νίκη οφείλεται στην απουσία του Ρονάλντο από το αρχικό σχήμα.

Υπήρχαν επίσης εκείνοι που υμνούσαν τον Σάντος όχι για τη γενικότερη εμφάνιση ή για την επική πρόκριση, αλλά για το ότι άφησε εκτός τον Κριστιάνο.

«Ξέχασαν» τι είδαν από την εντυπωσιακή εικόνα της Πορτογαλίας γιατί το εξαιρετικό θέαμα που παρουσίασαν οι Πορτογάλοι οφείλεται στο ότι είναι ομάδα και όχι γιατί δεν έπαιξε βασικός ο Κριστιάνο.

Η «χαιρεκακία» που έβγαλαν πολλοί αντιμετωπίζοντας με υποτιμητικά σχόλια τον πρώην σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αν μη τι άλλο ακατανόητη.

Κι αυτό γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα όσα έχει προσφέρει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Αυτός ήταν άλλωστε που οδήγησε το αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του στην κατάκτηση του EURO 2016, την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει να επιδείξει το πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Η Πορτογαλία λοιπόν είναι μια εξαιρετική ομάδα, μια ομάδα που έχει πολύ καλό προπονητή και σπουδαίους παίκτες.

Η αχαριστία κάποιων λοιπόν, δεν έχει θέση σε αυτή την πολύ ωραία εικόνα που παρουσιάζει η εθνική Πορτογαλίας.

Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι κάθε παίκτης στη θέση του Πορτογάλου θα είχε δίκιο να αισθάνεται πικραμένος, διαβάζοντας και ακούγοντας πικρόχολα σχόλια, ειδικά αν έχει προσφέρει τόσα στην Εθνική του ομάδα όπως ο CR7.

Πάμε όμως να δούμε και ποιο είναι το λάθος του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν η πληροφορία που μετέδωσε η ισπανική εφημερίδα «Marca» περί άρνησης του παίκτη να προπονηθεί με το γκρουπ των αναπληρωματικών, τότε ασφαλώς και υπάρχει… φάουλ από τον CR7.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Δεν είναι όμως πάνω από την ομάδα της Πορτογαλίας, όπως κανείς παίκτης δεν μπορεί να είναι πάνω από μια ομάδα.

Δεν είναι σωστό, είναι αντιποδοσφαιρικό, τελεία και παύλα.

Μπορεί το γόητρο του Ρονάλντο να είναι πληγωμένο κι αυτό είναι ανθρώπινο.

Η διαχείριση όμως της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ένα ζήτημα που θέλει λεπτούς χειρισμούς από τον Πορτογάλο παίκτη.

Ωστόσο αν όντως αρνήθηκε να προπονηθεί επειδή ο Σάντος τον έστειλε στο γκρουπ των αναπληρωματικών, υποπίπτει σε φάουλ και κινδυνεύει να δεχθεί και… κόκκινη από τον προπονητή του.

Θα πρέπει όμως εδώ να παρουσιαστεί και η θέση της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία αναφέρει ότι ο Ρονάλντο προπονήθηκε στο γυμναστήριο με τους παίκτες που ήταν βασικοί στο ματς κόντρα στους Ελβετούς κι αυτό μετά από εντολή του Σάντος.

Ακόμα κι έτσι όμως να είναι τα πράγματα, ο Ρονάλντο έχει δείξει την (έντονη) ενόχληση του κι αυτό δεν είναι σωστό, ειδικά στην παρούσα φάση.

Η εικόνα του στον πάγκο της Πορτογαλίας την ώρα που η ομάδα του διέλυσε την Ελβετία δεν ήταν η πρέπουσα, αλλά αυτά θα τα βρει… η υπηρεσία.

Και για να το πούμε για πολλοστή φορά ο Σάντος δεν φοβήθηκε να… πιάσει την «καυτή πατάτα» και μάλιστα το έπραξε με το απαιτούμενο τακτ.

Η συνέχεια βεβαίως αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά ένα είναι σίγουρο.

Κανείς δεν μπορεί να «υποβιβάσει» τον Ρονάλντο επειδή η Πορτογαλία νίκησε χωρίς αυτόν στο αρχικό σχήμα με 6-1 την Ελβετία.

Όπως επίσης κανένας Ρονάλντο δεν μπορεί να βάλει το εγώ πάνω απ’ το εμείς. Κι αν το έκανε ο Πορτογάλος άσος κάνει κακό και στον ίδιο αλλά και στην ομάδα του.

Η Πορτογαλία έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι σε θέση να κυνηγήσει το όνειρο της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα είναι πάντως κρίμα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να επηρεαστεί από το συγκεκριμένο θέμα, αν και μπορεί εύκολα να διακρίνει κάποιος την προσπάθεια του Πορτογάλου προπονητή να «σβήσει κάθε εστία φωτιάς» με τις δηλώσεις του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι η Πορτογαλία δεν πρέπει ν’ αποπροσανατολιστεί, γιατί κάτι τέτοιο θα την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

Γι’ αυτό και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας προσπαθεί να δώσει τέλος στο ζήτημα.Μια… ζωή στους πάγκους ο Σάντος έχει δει πολλά και το κυριότερο, καταλαβαίνει ότι η Πορτογαλία έχει… ραντεβού με την ιστορία της (βάσει αγωνιστικής απόδοσης) και θα’ ναι μεγάλο λάθος να επηρεαστεί απ’ αυτή την ιστορία.

Με πληροφορίες από top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments