Διεθνή

Euronews: Σολτς – Η “κόκκινη” γραμμή Δύσης Κίνας μείωσε τον κίνδυνο πυρηνικών

Euronews: Σολτς – Η “κόκκινη” γραμμή Δύσης Κίνας μείωσε τον κίνδυνο πυρηνικών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου reuters

Ο Σολτς πιστεύει ότι το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα είναι μέρος του λόγου πίσω από την προφανή μείωση της απειλής των πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Ο κίνδυνος να χρησιμοποιήσει η Μόσχα πυρηνικά όπλα στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει μειωθεί επειδή η διεθνής κοινότητα «έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή» στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Ένα πράγμα έχει αλλάξει προς το παρόν: η Ρωσία έχει σταματήσει να απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. 

Θεωρεί ότι αυτό είναι συνέπεια του γεγονότος ότι η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, «έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή» για τη Μόσχα σε αυτό το θέμα.

«Προς το παρόν, το έχουμε σταματήσει», είπε ο Σολτς, αναφερόμενος στον κίνδυνο μιας πυρηνικής κλιμάκωσης.

Ο Σολτς πιστεύει ότι το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα είναι μέρος του λόγου πίσω από την προφανή μείωση της απειλής των πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. 

“Κατά την επίσκεψή μου στο Πεκίνο, ο Κινέζος πρόεδρος Σι και εγώ δηλώσαμε από κοινού ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Λίγο αργότερα, οι χώρες της G20 επιβεβαίωσαν αυτή τη θέση”, δήλωσε ο Σολτς.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments