Διεθνή

Politico: Σκάνδαλο Κατάρ: Τι συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Politico: Σκάνδαλο Κατάρ: Τι συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Για το σοβαρότερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου κάνει λόγο το δημοσίευμα του Politic, το οποίο κάνει λόγο για τουλάχιστον 16 επιδρομές της βελγικής αστυνομίας, για 600.000 ευρώ σε μετρητά, τηλέφωνα και υπολογιστές.

Θα μπορούσε να είναι το «πιο σοβαρό», «πιο σοκαριστικό», «πιο κραυγαλέο» σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε τις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια.

Μια σειρά από τουλάχιστον 16 επιδρομές της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας την Παρασκευή απέσπασε πέντε άτομα που είπαν ότι είχαν διαπράξει «υποτιθέμενα αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος». Οι πρωινές έρευνες απέδωσαν 600.000 ευρώ σε μετρητά, συν τηλέφωνα και υπολογιστές.

Αρχικά, οι ένοχοι δεν ήταν μεγάλα ονόματα σύμφωνα με τα πρότυπα των Βρυξελλών: Ένα πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μερικοί κοινοβουλευτικοί βοηθοί και ένα αφεντικό συνδικαλιστικών οργανώσεων, όλοι φέρεται να έπαιρναν το μέρος του οικοδεσπότη του Παγκόσμιου Κυπέλλου, του Κατάρ. Αλλά για ποιον σκοπό, αλήθεια; Κάποιοι αμφισβήτησαν το εάν αν οι κατηγορίες ήταν αληθινές. Η Ντόχα είχε κάνει πραγματικά μια έξυπνη επένδυση.

Μέχρι το βράδυ, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν απλώς μια ιστορία μερικών υπαρχόντων και περιζήτητων που έβαζαν τις τσέπες τους. Η Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπερασπιστής της Ντόχα, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, σύμφωνα με τη βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία. Η υπόθεση επικεντρώνεται επίσης γύρω από μια ΜΚΟ που, μέχρι πρόσφατα, μετρούσε μερικούς από τους μεγαλύτερους φωστήρες της αριστερής πολιτικής μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της.

«Το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά οποιεσδήποτε απόπειρες συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά», δήλωσε αξιωματούχος του Κατάρ σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Κυριακή το πρωί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments