Διεθνή

Βίκτορ Μπουτ: Από τις αμερικανικές φυλακές στο ρωσικό υπερεθνικιστικό κόμμα

Βίκτορ Μπουτ: Από τις αμερικανικές φυλακές στο ρωσικό υπερεθνικιστικό κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: TASS

Παρά το όνομά του, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, από την ίδρυσή του το 1991, προπαγανδίζει μια υπερεθνικιστική και ξενοφοβική ιδεολογία, προτρέποντας τη Ρωσία να εισβάλει στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Ο Ρώσος έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ , ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του την περασμένη εβδομάδα σε ανταλλαγή αιχμαλώτων για την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ , εντάχθηκε στο ακροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα του Κρεμλίνου (LDPR), ιδρυτής του οποίου ήταν ο Ζιρινόφσκι, σε μια κίνηση που θα μπορούσε αποσκοπεί σε μια έδρα στο ρωσικό κοινοβούλιο.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο telegram, ο ηγέτης του LDPR, Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον Μπουτ, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Βίκτορ Ανατολιεβιτς [Μπουτ] για την απόφαση που πήρε και να τον καλωσορίσω στις τάξεις του καλύτερου πολιτικού κόμματος στην η σημερινή Ρωσία ».

Παρά το όνομά του, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, από την ίδρυσή του το 1991, προπαγανδίζει μια υπερεθνικιστική και ξενοφοβική ιδεολογία, προτρέποντας τη Ρωσία να εισβάλει στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Το κόμμα έχει επίσης χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για πολλές αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στη ρωσική πολιτική. Το 2007, ο Αντρέι Λουγκοβόι , πρώην πράκτορας της KGB που κατηγορείται από τη Βρετανία για τη δολοφονία του Ρώσου αντιφρονούντος Αλεξάντερ Λιτβινένκο , κέρδισε μια έδρα στη Ρωσική Δούμα για το κόμμα.

Ο Μπουτ, η απελευθέρωση του οποίου έχει παρουσιαστεί ως μια σημαντική νίκη δημοσίων σχέσεων από τη Μόσχα, δήλωσε τη Δευτέρα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν είχε άμεσα σχέδια να συμμετάσχει σε «οποιεσδήποτε εκλογές».

Εξέχουσες προσωπικότητες της Ρωσίας κοντά στο Κρεμλίνο καλωσόρισαν την είσοδο του Μπουτ στο LDPR, μεταξύ των οποίων και ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρός Ρώσος επιχειρηματίας και στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, πίσω από την ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ.

Η πρώτη του συνέντευξη στη Ρωσία ήταν στο κρατικά τηλεοπτικό κανάλι RT και διεξήχθη από τη Μαρία Μπούτινα, η οποία η ίδια πέρασε περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή στις ΗΠΑ επειδή ήταν μη εγγεγραμμένη πράκτορας της Ρωσίας.

«Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος και ο πρόεδρός μας είναι ο Πούτιν», είπε ο Μπουτ, προσθέτοντας ότι κρατούσε μια φωτογραφία του Πούτιν στο κελί της φυλακής των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μπουτ είπε στο RT: «Ξέρω ότι θα νικήσουμε».

Ο πρώην πιλότος της σοβιετικής αεροπορίας, ο οποίος φέρεται να έχει δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, ισχυρίστηκε ότι θα είχε προσφερθεί εθελοντικά να πάει στην πρώτη γραμμή εάν είχε την «ευκαιρία και τις απαραίτητες δεξιότητες».

«Γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα;» είπε ο Μπουτ, αναφερόμενος στην απόφαση του Πούτιν να ξεκινήσει την εισβολή.

Παπαγαλίζοντας πολλές από τις πρόσφατες δηλώσεις του Πούτιν που κατακεραύνωσαν τον φιλελευθερισμό, προέβλεψε επίσης το τέλος του δυτικού πολιτισμού.

«Αυτό που συμβαίνει στη δύση είναι απλώς η αυτοκτονία του πολιτισμού… Και μπορεί να συμβαίνει σε όλους τους τομείς, με τα ναρκωτικά και την LGBT+ ανάμεσά τους», είπε ο Μπουτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments