Διεθνή

FT – Λευκός Οίκος: Αντιαμερικανική η άρνηση των επενδυτών να αυξήσουν τις γεωτρήσεις σχιστόλιθου

FT – Λευκός Οίκος: Αντιαμερικανική η άρνηση των επενδυτών να αυξήσουν τις γεωτρήσεις σχιστόλιθου

Πηγή Φωτογραφίας: egyptoil-gas

Ο Χοχστάιν επέκρινε επίσης το σχέδιο επαναγοράς μετοχών της Exxon Mobil Corp  που ανακοινώθηκε πρόσφατα

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ενέργεια Άμος Χοχστάιν χαρακτήρισε την άρνηση των επενδυτών σχιστόλιθου της χώρας να αυξήσουν τις γεωτρήσεις ως «αντιαμερικανική» σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Νομίζω ότι η ιδέα ότι οι χρηματοδότες θα έλεγαν στις εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αυξάνουν την παραγωγή και να αγοράζουν μετοχές και να αυξάνουν τα μερίσματα όταν τα κέρδη είναι στα υψηλά όλων των εποχών είναι εξωφρενική», δήλωσε στους FT ο επικεφαλής σύμβουλος ενέργειας του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας, “Δεν είναι μόνο αντιαμερικανικό, είναι τόσο άδικο για τον αμερικανικό λαό”.

Ο Χοχστάιν επέκρινε επίσης το σχέδιο επαναγοράς μετοχών της Exxon Mobil Corp  που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

“Θέλετε να πληρώσετε μερίσματα, να πληρώσετε μερίσματα. Θέλετε να πληρώσετε τους μετόχους, να πληρώσετε τους μετόχους. Θέλετε να λάβετε μπόνους, κάντε το επίσης. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όλα αυτά και να συνεχίσετε να επενδύετε περισσότερα. Σας ζητάμε να αυξήσετε την παραγωγή και να αδράξετε τη στιγμή», ανέφεραν οι FT.

Η Exxon ανακοίνωσε τις εξαγορές μετοχών αυτή την εβδομάδα και αύξησε τους ετήσιους βασικούς μισθούς των κορυφαίων στελεχών της για το επόμενο έτος.

Διανέμει περισσότερα μετρητά στους μετόχους παρά επενδύει σε νέα παραγωγή – 30 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ εξαγορών μετοχών και μερισμάτων φέτος. Ωστόσο, η εταιρεία έχει διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος των ετήσιων επενδύσεων κεφαλαίου της από 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027.

Τα υψηλά κέρδη της πετρελαϊκής βιομηχανίας φέτος έχουν προσελκύσει την προσοχή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγόρησε τον κλάδο για πολεμική κερδοσκοπία.

Ο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα καλέσει τις αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη ρεκόρ τους για να αυξήσουν την παραγωγή και να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων για τους Αμερικανούς.

Τα σχόλια του   Χοχστάιν έρχονται εν μέσω του πρόσφατου ανώτατου ορίου τιμής της G7 στο ρωσικό θαλάσσιο πετρέλαιο, καθώς η Δύση προσπαθεί να περιορίσει την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, αλλά η Ρωσία είπε ότι δεν θα τηρήσει το μέτρο ακόμη και αν χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments