Lifestyle

Ζωή Λάσκαρη: H Φίνος με αφορμή τα 78 χρόνια από τη γέννησή της, την τιμά με ένα μοναδικό βίντεο

Ζωή Λάσκαρη: H Φίνος με αφορμή τα 78 χρόνια από τη γέννησή της, την τιμά με ένα μοναδικό βίντεο

Πηγή Φωτογραφίας: Fthis.gr

«Βαφτίζεται Λάσκαρη στα 17 της χρόνια, με το θρυλικό ντεμπούτο της στον «Κατήφορο» του Γιάννη Δαλιανίδη»

Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου τη δεκαετία του εξήντα, ενώ αρνήθηκε να τυποποιηθεί, ερμηνεύοντας δυνατούς δραματικούς ρόλους, ξεκαρδιστικές κωμωδίες και φαντασμαγορικά μιούζικαλ με την ίδια ευκολία, αποδεικνύοντας το υποκριτικό της εύρος. Μέσα από τους ρόλους της στη μεγάλη οθόνη, διαμόρφωσε την εικόνα της δυναμικής αλλά και μοιραίας γυναίκας, η οποία ήταν το σύμβολο του σεξ της εποχής της και το κρυφό απωθημένο πολλών ανδρών.

H Φίνος Φιλμ με αφορμή τα 78 χρόνια από τη γέννησή της, τιμά την αγαπημένη ηθοποιό με μια ανάρτηση και ένα μοναδικό βίντεο στο facebook.

Γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1944. Στέφθηκε Σταρ Ελλάς σε ηλικία 15 ετών. Βαφτίζεται Λάσκαρη στα 17 της χρόνια, με το θρυλικό ντεμπούτο της στον «Κατήφορο» του Γιάννη Δαλιανίδη.

Γύρισε 23 ταινίες-διαμάντια με τη Φίνος Φιλμ, αποτελώντας ρεκόρ για πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους. Αρνήθηκε να τυποποιηθεί, ερμηνεύοντας δυνατούς δραματικούς ρόλους, ξεκαρδιστικές κωμωδίες και φαντασμαγορικά μιούζικαλ με την ίδια ευκολία, αποδεικνύοντας το υποκριτικό της εύρος.

Έφυγε στις 18 Αυγούστου του 2017, σε ηλικία 73 ετών. Δύο λέξεις: Μια Ζωή.

Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Η Στεφανία», «Ίλιγγος», «Ο Κατήφορος», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Εγωισμός», «Οι Θαλασσιές Οι Χάντρες», «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Ιστορία Μιας Ζωής» και «Νόμος 4000».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments