Αθλητισμός

ΑΕΚ: Τα τρία εκατομμύρια δολάρια του Μεξικού δεν επηρέασαν την αφοσίωση του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Τα τρία εκατομμύρια δολάρια του Μεξικού δεν επηρέασαν την αφοσίωση του Αλμέιδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σαφέστερα, πιο ξεκάθαρα, δεν γίνονταν να το θέσει ο Ματίας Αλμέιδα.

Σαφέστερα, πιο ξεκάθαρα, δεν γίνονταν να το θέσει ο Ματίας Αλμέιδα. Για ακόμη μια φορά λοιπόν στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα ο τεχνικός της ΑΕΚ, έκοψε κάθε συζήτηση αναφορικά με το στάτους και το μέλλον του σε όσους κατά καιρούς του χτυπάνε την πόρτα, διατρανώνοντας έτσι την απόφαση και την επιθυμία του να μείνει για χρόνια στον πάγκο της Ένωσης.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του Αργεντινού προπονητή ήταν η στάση του στην τελευταία προσέγγιση που δέχτηκε, πιθανότατα την πλέον σοβαρή και έντονη από κάθε άλλη. Αυτή ήταν όπως αναφέρθηκε από τα media της χώρας από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικό, η οποία μετά την αποτυχία της “τρι” στο Μουντιάλ 2022 και το τέλος της συνεργασίας με τον εκλέκτορα (επίσης Αργεντινό) Τάτα Μαρτίνο, βρίσκεται σε αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Αναζήτηση με την οποία είναι επιφορτισμένοι – παρότι επίσης αμφότεροι τελούν υπό κρίση – ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιον ντε Λουίσα και ο τεχνικός διευθυντής, Χάιμε Ορντιάλες. Ως χρονικό περιθώριο για τη συμφωνία με τον εκλεκτό έχει τεθεί το τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου και προαπαιτούμενα του προφίλ του νέου εκλέκτορα θεωρούνταν σύμφωνα με όσα είχαν επισημάνει οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού η εμπειρία από το μεξικάνικο πρωτάθλημα και το αποτελεσματικό έργο με χρησιμοποίηση, αξιοποίηση και ανάδειξη Μεξικανών ποδοσφαιριστών.

Στοιχεία που δεδομένα διαθέτει ο “πελάδο”, αποτέλεσμα της επιτυχημένης θητείας του στη Γουαδαλαχάρα (2015-18), όπου και ουσιαστικά διαχειρίστηκε μια ομάδα – οδηγώντας την σε τίτλους και επαναφέροντάς την σε πρωταγωνιστικό επίπεδο ύστερα από δεκαετίες – αποκλειστικά με γηγενείς ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό και ο Αλμέιδα ήταν εξ αρχής μεταξύ των βασικών επιλογών της μεξικάνικης ομοσπονδίας, μαζί με τον νυν τεχνικό της Πατσούκα, Γκιγιέρμο Αμάδα.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία επιλογής του ομοσπονδιακού τεχνικού του Μεξικό είναι μεν ευθύνη της ομοσπονδίας, ουσιαστικά όμως εγκρίνεται σε μεγάλο βαθμό και από τους ιδιοκτήτες των ομάδων που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Έγκριση που θεωρούνταν δεδομένη πως, εφόσον φτάναμε σε αυτό το σημείο, θα είχε η υποψηφιότητα του Αλμέιδα.

Οι επιτελείς της μεξικανικής ομοσπονδίας, όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο τεχνικός της ΑΕΚ στις χτεσινές του δηλώσεις, δεν έχασαν χρόνο και επικοινώνησαν μαζί του θέλοντας αφενός να διερευνήσουν τις προθέσεις του και αφετέρου να γνωστοποιήσουν και την προτίμηση τους στον Αλμέιδα.

Ενισχυτικό της αισιοδοξίας και της πίστης των Μεξικανών ήταν πως όταν ο Αργεντινός αποχώρησε από τα ηνία της Γουαδαλαχάρα αναλαμβάνοντας τους Earthquakes του Σαν Χοσέ, στο συμβόλαιό του με τον σύλλογο του MLS προβλέπονταν σχετική ρήτρα αποδέσμευσης εφόσον η εθνική ομάδα του Μεξικό του χτυπούσε την πόρτα, προσφέροντας τη θέση του εκλέκτορα.

Πλέον όμως, τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά ως προς τις προτεραιότητες του Αλμέιδα, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή ελπίδας στους Μεξικανούς, ξεκαθαρίζοντας σαφέστατα πως δεν ενδιαφέρεται και πως αποκλειστικό του μέλημα είναι να παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Και αυτό μάλιστα παρότι η ομοσπονδία του Μεξικό ενημέρωσε τον 49χρονο τεχνικό πως είναι διατεθειμένη να βάλει στο τραπέζι απολαβές ανάλογες με αυτές που εισέπραττε ο πρώην εκλέκτορας, ύψους δηλαδή 3 εκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας πρακτικά γη και ύδωρ στον Αλμέιδα, γνωστοποιώντας παράλληλα πως ήταν διατεθειμένη να καταβάλλει και οποιαδήποτε αποζημίωση ενδεχομένως χρειάζονταν να πληρωθεί στην ΑΕΚ σε περίπτωση μονομερούς λύσης της συνεργασίας Αλμέιδα – Ένωσης.

Τίποτα όμως από αυτά δεν στάθηκε ικανό να συγκινήσει τον Αργεντινό προπονητή, ο οποίος και στην κατ’ ιδίαν συγκεκριμένη προσέγγιση των Μεξικανών, αλλά και με τη δημόσια χτεσινή τοποθέτησή του, διατυμπάνισε την αφοσίωσή του στην ΑΕΚ και την επιθυμία του να συνεχίσει το project που έχει αναλάβει από το τέλος της περασμένης σεζόν, κόβοντας έτσι και ενδεχόμενες ορέξεις άλλων μνηστήρων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments