Διεθνή

Τουρκία: “Λάδι στη φωτιά” ρίχνει ο Ερντογάν – Έφεση για τη “μικρή” ποινή σε Ιμάμογλου

Τουρκία: “Λάδι στη φωτιά” ρίχνει ο Ερντογάν – Έφεση για τη “μικρή” ποινή σε Ιμάμογλου
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο εισαγγελέας ασκεί έφεση επειδή θεωρεί την ποινή «λίγη», ενώ παράλληλα έχουν ξεσπάσει μεγάλες διαδηλώσεις στην Τουρκία

Με τη διεθνή κοινότητα να καταδικάζει την ποινή φυλάκισης στον Δήμαρχο της Κωνστνατινούπολης, Εκρέμ Ιμάμο και χιλιάδες Τούρκους να έχουν βγει στους δρόμους ο Τούρκος εισαγγελέας Φουρκάν Οκουντάν θα ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου, επειδή θεωρεί “μικρή” την ποινή.

Συγκρκιμένα «θα ασκηθεί έφεση για την αναίρεση της προαναφερθείσας απόφασης λόγω του ότι υπάρχουν ζητήματα που έρχονται σε αντίθεση προς τη διαδικασία και το νόμο».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο εισαγγελέας ασκεί έφεση επειδή θεωρεί την ποινή «λίγη», ενώ παράλληλα έχουν ξεσπάσει μεγάλες διαδηλώσεις στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και επτά μήνες, ενώ επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, έξι μήνες πριν από τις εκλογές. Η απόφαση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις από τους πολίτες της Τουρκίας κατά του Ερντογάν, αλλά και από αξιωματούχους άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Η δίκη του Ιμάμογλου αφορούσε δηλώσεις που έκανε το 2019, στις οποίες χαρακτήρισε «ηλίθιους» εκείνους που ακύρωσαν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες είχε κερδίσει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments