Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στο παγωμένο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στο παγωμένο Κίεβο
Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερους από 70 πυραύλους την Παρασκευή σε ένα από τα σφοδρότερα μπαράζ από την έναρξη της εισβολής

Η θέρμανση έχει αποκατασταθεί πλήρως στο Κίεβο μετά τον τελευταίο ρωσικό βομβαρδισμό που είχε στόχο τις υποδομές ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε την Κυριακή ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

«Η πόλη αποκαθιστά όλες τις υπηρεσίες μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό», δήλωσε ο Κλίτσκο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Συγκεκριμένα αποκαταστάθηκε πλήρως το σύστημα θέρμανσης της πρωτεύουσας. Όλες οι πηγές θέρμανσης λειτουργούν κανονικά».

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερους από 70 πυραύλους την Παρασκευή σε ένα από τα σφοδρότερα μπαράζ από την εισβολή του Κρεμλίνου στις 24 Φεβρουαρίου, αναγκάζοντας έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα και διακόπτοντας την πρόσβαση σε θέρμανση και νερό.

Οι θερμοκρασίες στο Κίεβο και σε πολλά μέρη σε όλη την Ουκρανία ήταν κάτω από το μηδέν το πρωί της Κυριακής, με τις προβλέψεις να αναμένουν να πέσει στους μείον 6 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα μέχρι το βράδυ.

Το Κίεβο είναι μακράν η μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με εκτιμώμενο πληθυσμό περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από αργά το Σάββατο, το ένα τρίτο της πόλης παρέμεινε χωρίς ρεύμα.

Ο Σεργκέι Κοβαλένκο, διευθύνων σύμβουλος της YASNO, η οποία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για το Κίεβο, δήλωσε αργά το Σάββατο ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται κάθε ώρα, ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και κρίσιμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments