Διεθνή

Το Κίεβο χωρίς νερό και ρεύμα

Το Κίεβο χωρίς νερό και ρεύμα
Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν σειρά από εκρήξεις σε τουλάχιστον τρεις πόλεις, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και βασικές υποδομές

Νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις αναφέρθηκαν σε ολόκληρη την Ουκρανία, ενώ το Κίεβο, το οποίο έμεινε χωρίς πρόσβαση στο νερό, το ρεύμα και το μετρό, ενημερώνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει και νέα επίθεση στις αρχές του επομένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση στις αρχές του επόμενου έτους, παρά τις στρατιωτικές αποτυχίες. Ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει το Κίεβο και τους συμμάχους να αποφύγουν τον εφησυχασμό.

Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν σειρά από εκρήξεις σε τουλάχιστον τρεις πόλεις, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και βασικές υποδομές.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν στα κοινωνικά δίκτυα ότι σημειώθηκαν εκρήξεις ιδιαίτερα στο Κίεβο, στο νότιο τμήμα της περιοχής.  Ο δήμαρχος του Χαρκόβου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η πόλη έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού, σύμφωνα με τις αρχές, τρεις πύραυλοι έπληξαν βασικά σημεία της υποδομής.

Διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή Σουμότζ στα ανατολικά, ενώ στο Κίεβο, οι αρχές σημείωναν ότι «η αεράμυνα στην περιοχή βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία».

Οι επιθέσεις με στόχο την ενεργειακή υποδομή έχουν γίνει μέρος της νέας στρατηγικής της Ρωσίας να αναγκάσει τους Ουκρανούς να υποταχθούν κατά τη διάρκεια του παγωμένου χειμώνα, μετά από αρκετές βαριές απώλειες ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments