Διεθνή

Ζελένσκι: Αυτό είναι το μήνυμά του που “έκοψε” η FIFA από τον τελικό του Μουντιάλ [vid]

Ζελένσκι: Αυτό είναι το μήνυμά του που “έκοψε” η FIFA από τον τελικό του Μουντιάλ  [vid]
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αποκαλύφθηκε τι ήλπιζε να πει ο Ζελένσκι, με επίκεντρο την έκκληση για ειρήνη και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τι επρόκειτο να πει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο μήνυμά του, που επρόκειτο να μεταδοθεί λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIFA απέρριψε το αίτημα του Ζελένσκι να μοιραστεί το μήνυμά του που είχε προγραμματίσει να μεταδώσει πριν η Αργεντινή αντιμετωπίσει τη Γαλλία την Κυριακή.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αποκαλύφθηκε τι ήλπιζε να πει ο Ζελένσκι, με επίκεντρο την έκκληση για ειρήνη και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θερμούς χαιρετισμούς από την Ουκρανία σε όλους τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, της ζωής και της ειρήνης. Συγχαίρω όλο τον πλανήτη για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό είναι το όνειρο πολλών ανθρώπων όταν οι παίκτες αγωνίζονται για να απολαμβάνουν όλοι την ηρεμία. Κάθε πατέρας θα ήθελε να πάει το γιο του σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε όλο τον κόσμο και κάθε μητέρα θα ήθελε ο γιος της να επιστρέψει από τον πόλεμο.

«Όποτε είναι, η Ουκρανία που αγωνίζεται για την ειρήνη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Προσφέραμε επίσημα την ειρήνη στον κόσμο, την προσφέραμε γιατί δεν υπάρχουν πρωταθλητές στον πόλεμο, δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία.

Ανακοινώνω την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί μια παγκόσμια επίσημη σύνοδος κορυφής για την ειρήνη αυτόν τον χειμώνα. Η σύνοδος κορυφής για να ενώσει όλα τα έθνη του κόσμου γύρω από την υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης.

Τα γήπεδα και οι εξέδρες αδειάζουν μετά τον αγώνα και μετά τον πόλεμο οι πόλεις παραμένουν άδειες. Γι’ αυτό οι πόλεμοι πρέπει να αποτύχουν και η ειρήνη είναι να γίνει πρωταθλητή όπως είναι τώρα στο Κατάρ. Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά όχι παγκόσμιος πόλεμος. Είναι δυνατόν. 

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι κατέληξε: «Στηρίξτε την Ουκρανία στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την ειρήνη. Λάβετε μέρος στην επίσημη σύνοδο κορυφής της παγκόσμιας ειρήνης και γίνετε πρωταθλητής της ειρήνης. Ας δούμε μαζί τον τελικό και ας τελειώσουμε τον πόλεμο. Slava Ukraini (δόξα στην Ουκρανία) και Ευτυχισμένη Ημέρα του Κατάρ».

Παρά τις συνεχείς διαπραγματεύσεις όλο το σαββατοκύριακο τελικά το μήνυμα δεν μεταδόθηκε και η Ουκρανία σε μία οργισμένη απάντηση από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter έγραψε:

 «Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει σήμερα, η @FIFAcom έχει ήδη χάσει».

Δείτε το “κομμένο” μήνυμα του Ουκρανού προέδρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments