Focus

Angelina Jolie: Μετά από 20 χρόνια παραιτήθηκε από Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ

Angelina Jolie: Μετά από 20 χρόνια παραιτήθηκε από Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Vogue Australia

Η Jolie δήλωσε πως "θα συνεχίσω να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις τα επόμενα χρόνια στη στήριξη των προσφύγων και όσων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους".

Έπειτα από δύο δεκαετίες συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες η Angelina Jolie αποχωρεί από τον ρόλο της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως. Το γεγονός ανακοινώθηκε με κοινή τους δήλωση. Σύμφωνα με αυτή η Angelina Jolie “προχωράει για να δουλέψει σε ευρύτερο φάσμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Η Jolie δήλωσε πως “θα συνεχίσω να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις τα επόμενα χρόνια στη στήριξη των προσφύγων και όσων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους”. Πρόσθεσε πως σχεδιάζει να δουλέψει “διαφορετικά” στο πλευρό τοπικών οργανώσεων για τους πρόσφυγες.

Η ηθοποιός συμμετείχε σε περισσότερες από 60 αποστολές προκειμένου να ακούσει τις ιστορίες ανθρώπων, ιστορίες πόνου, ελπίδας και δύναμης. Πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Μπουρκίνα Φάσο και την Υεμένη.

Σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε από την βρετανική Guardian στις 28 Νοεμβρίου, η Jolie εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης σε εμπόλεμες περιοχές, διεθνώς.

“Συναντιόμαστε και συζητάμε αυτή τη φρίκη, συμφωνούμε πως δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά. Υποσχόμαστε πως θα επιβάλλουμε αυτή τη γραμμή. Αλλά όταν έρχεται η ώρα για δύσκολες αποφάσεις και για το πώς θα υλοποιήσουμε αυτές τις υποσχέσεις πέφτουμε πάνω στα ίδια προβλήματα ξανά και ξανά”.

Η Jolie ξεκίνησε τις επισκέψεις της στα κέντρα προσφύγων το 2001 και έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για αυτόν τον σκοπό τον ίδιο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments