Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέπτεται αύριο τη Χειμάρρα – Θα συναντηθεί με μέλη της ομογένειας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέπτεται αύριο τη Χειμάρρα – Θα συναντηθεί με μέλη της ομογένειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

H επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και αναβλήθηκε, θα πραγματοποιηθεί αύριο

H επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και αναβλήθηκε, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Το ταξίδι είχε ειδική σημασία για τον Έλληνα πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα να το προγραμματίσει εκ νέου για παραμονές Χριστουγέννων. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της επίσκεψης, με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο, σε περιοχές όπου κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα, ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί τη Χειμμάρρα.

Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια στην Τουρκία μετά τη συμφωνία με την Αλβανία για τα Bayraktar

Ξεκάθαρο μήνυμα για τη συμφωνία της Τουρκίας με την Αλβανία, η οποία θα αγοράσει drones Bayraktar έστειλε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάσκα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «πρέπει να εργαστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε σε αναθεωρητικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη περιοχή καθώς πρόκειται για δυνάμεις που δεν έχουν ως απώτερο σκοπό τη συνεργασία αλλά να ασκήσουν επιρροή στην περιοχή».

Η αναφορά του κ. Δένδια, έρχεται μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη για τη Πέμπτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά της βορείου Ηπείρου, στη Δερβιτσάνη, τη Λιβαδειά και τη Χειμάρρα – ειδικά στην τελευταία θα είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments