Ελλάδα

Βουκουρέστι: Στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβαίνοντες στο πούλμαν

Βουκουρέστι: Στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβαίνοντες στο πούλμαν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν οι πρώτοι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν οι πρώτοι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στις πόλεις τους από το αεροδρόμιο με λεωφορεία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εννέα επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι – Αθήνα στις 10:45, ενώ ακόμη εννέα θα επιστρέψουν το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου.

Ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας – Ένας νεκρός, 22 τραυματίες

Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στο Βουκουρέστι, με ένα νεκρό και 22 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, ερευνούν οι ρουμανικές αρχές. Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 επιβαίνοντες,  παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Τα τοπικά ΜΜΕ εξακολουθούν να κάνουν λόγο για ένα νεκρό και 22 τραυματίες εκ των οποίων μία γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ επικαλούνται μαρτυρίες επιβατών σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε μόνο ένας οδηγός στο λεωφορείο.

«Ακολουθούσα το GPS» είπε στους αστυνομικούς ο οδηγός

Σε κατάσταση σοκ είναι ο οδηγός του πούλμαν που συγκρούστηκε με την μπάρα μετά την υπόγεια διάβαση στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία. Ο οδηγός, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά, ενώ αναφέρουν ότι φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός, μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του κινητού του τηλεφώνου (google maps) και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments