Διεθνή

Γαλλία: Συζητήσεις για καταπολέμηση της ακροδεξιάς

Γαλλία: Συζητήσεις για καταπολέμηση της ακροδεξιάς

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Lewis Joly

Η χθεσινή επίθεση με μαχαίρι εναντίον ξένων μεταναστών έχει πυροδοτήσει τις συζητήσεις για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς στη Γαλλία.

Η χθεσινή επίθεση με μαχαίρι εναντίον ξένων μεταναστών έχει πυροδοτήσει τις συζητήσεις για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς στη Γαλλία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από φιλελεύθερα αλλά και αριστερά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν συζητούν την αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου αντιμετώπισης των οργανώσεων της άκρας δεξιάς.

Η κυβερνητική πλειοψηφία συζητά όλα τα ενδεχόμενα και φέρεται αποφασισμένη να λάβει σκληρά μέτρα, αδιαφορώντας για το πιθανό εκλογικό κόστος.

Ήδη, στις φετινές προεδρικές εκλογές, κόμματα με ακροδεξιά ή «σκληρή δεξιά» γλώσσα ενισχύθηκαν θεαματικά. Η Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση με 42%, ενώ σημαντική είναι και η πολιτική παρουσία του Ερίκ Ζεμμούρ.

Ωστόσο, τα υπό συζήτηση μέτρα φαίνεται να αφορούν την εξωκοινοβουλευτική ακροδεξιά. Υπάρχει ένα δίκτυο οργανώσεων και ομάδων με αντιμεταναστευτικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Έχει αναφερθεί ότι το άτομο που συνελήφθη ως ύποπτος για την ένοπλη επίθεση κατά του Κουρδικού Πολιτιστικού Κέντρου Ahmet Kaya είναι ένας 69χρονος Γάλλος πολίτης και ότι ο δράστης στόχευε επίσης ένα εστιατόριο και ένα κομμωτήριο απέναντι από το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο.  Ο ύποπτος, ο οποίος είναι συνταξιούχος μηχανικός, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επίθεση σε μετανάστες που ζουν στη χώρα και αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης.

Ακόμη, εκφράζονται φόβοι για νέα επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους μετανάστες και Γάλλους ακροδεξιούς. Οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται με εντολή του Μακρόν σε πλήρη εγρήγορση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments