Διεθνή

Διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι

Διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Sarah Meyssonnier

Τη διεθνή απόρριψη συγκεντρώνει το τριπλό χτύπημα του Γάλλου πολίτη εναντίον ξένων μεταναστών στο κέντρο του Παρισιού.

Τη διεθνή απόρριψη συγκεντρώνει το τριπλό χτύπημα του Γάλλου πολίτη εναντίον ξένων μεταναστών στο κέντρο του Παρισιού. Οι υπεύθυνε πολιτικές αρχές της Γαλλίας και άλλων χωρών εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την ρατσιστική κα αιματηρή επίθεση εναντίον ανυποψίαστων ξένων μεταναστών, κουρδικής καταγωγής.

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο πρώτος που έσπευσε να καταδικάσει την δολοφονική ενέργεια στο Πολιτιστικό Κέντρο των Κούρδων στα δυτικά προάστια του Παρισιού. Χρησιμοποιώντας τη φράση «οι Κούρδοι στη Γαλλία έγιναν στόχος αποτρόπαιας επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού» στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Μακρόν μετέφερε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα της επίθεσης και έδωσε μήνυμα αλληλεγγύης στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων.

Η δήμαρχος του Παρισιού έγραψε ότι «οι Κούρδοι θα πρέπει να μπορούν να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια όπου κι αν βρίσκονται. Το Παρίσι είναι μαζί τους περισσότερο από ποτέ σε αυτές τις σκοτεινές μέρες».

Αντίδραση υπήρξε και από τη Γερμανία για την επίθεση στο Παρίσι. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στην ανάρτησή του στα γερμανικά και τα γαλλικά, παραθέτοντας το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Μακρόν στο Twitter, χρησιμοποίησε τη φράση: «Αυτό είναι ένα αποτρόπαιο γεγονός που συγκλόνισε το Παρίσι και τη Γαλλία σήμερα. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους συγγενείς τους».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε επίσης σε ανάρτηση ότι «το μίσος δεν πρέπει ποτέ να κερδίζει», στον λογαριασμό της στο Twitter με το hashtag «Paris».

Ενδιαφέρον ιδιαίτερο παρουσιάζει, ακόμη, η παρέμβαση του HDP, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, στην Τουρκία: “Η Γαλλία πρέπει να διαφωτίσει αμέσως όλες τις πτυχές αυτής της ρατσιστικής σφαγής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments