Διεθνή

Η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία για τη χρήση του συριακού εναέριου χώρου σε πιθανή επιχείρηση

Η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία για τη χρήση του συριακού εναέριου χώρου σε πιθανή επιχείρηση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από τη βόρεια Συρία για μια πιθανή επιχείρηση κατά της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από τη βόρεια Συρία για μια πιθανή επιχείρηση κατά της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ακάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Μόσχα σχετικά με την επιχείρηση.

“Είμαστε σε συνομιλίες και συζητάμε με τη Ρωσία για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος του εναέριου χώρου”, είπε.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά του YPG και απειλεί με νέα εισβολή εδώ και μήνες. Ενίσχυσε τις προετοιμασίες της τον περασμένο μήνα μετά από μια φονική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την οποία απέδωσε σε Κούρδους μαχητές.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχικές με τις ΗΠΑ, στις οποίες πρωτοστατεί η YPG, έχουν αρνηθεί ότι εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση.

Η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του YPG τον Νοέμβριο και ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σήμα για πιθανή χερσαία επίθεση.

Η υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το YPG στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους έχει εξοργίσει την Άγκυρα, προκαλώντας μεγάλο ρήγμα μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: capital.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments