Ελλάδα

Δημητρακόπουλος για εμβάσματα σε Παναμά: Ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και θα διαπιστωθεί το ψεύδος

Δημητρακόπουλος για εμβάσματα σε Παναμά: Ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και θα διαπιστωθεί το ψεύδος
«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσοδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Καταρ στην κυρία Εύα Καϊλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσοδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Καταρ στην κυρία Εύα Καϊλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Mιχάλης Δημητρακόπουλος, και προσθέτει «επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Ερώτημα Βουρλιώτη στον Παναμά αν υπάρχουν εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ σε Καϊλή- Τζιόρτζι

Επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά απέστειλε ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καιλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Παράλληλα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι και του πατέρα της Αλέξανδρου Καϊλή που είχαν δεσμευτεί στην Ελλάδα. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόντουσαν και τα ποσά που δεσμεύτηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Αφορμή για το επείγον έγγραφο του κ. Βουρλιώτη στάθηκε ανάρτηση στο διαδίκτυο που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της σε τράπεζα του Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατ. ευρώ και με το Κατάρ να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων. Οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και τη μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου. Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments