Τεχνολογία

Απώλειες 50% για την Amazon φέτος

Απώλειες 50% για την Amazon φέτος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

H κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει συρρικνωθεί σε περίπου 834 δισ. δολάρια από 1,7 τρισ. δολάρια που ήταν στην αρχή του έτους.

Απώλειες 50% για την Amazon φέτος, καθώς οι περισσότερες μετοχές τεχνολογίας βυθίστηκαν υπό τους φόβους για οικονομική ύφεση.

Το 2022 αποτέλεσε μια «κακή» χρονιά για τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών μεγαλης κεφαλαιοποίησης σε όλους τους τομείς. Αλλά ιδιαίτερα για την Amazon, ήταν σχεδόν καταστροφική.Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου βιώνουν τη χειρότερη χρονιά τους από το κραχ της dot-com. Η μετοχή έπεσε κατά 51% το 2022, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2000, όταν «βούλιαξε» κατά 80%. Μόνο η Tesla με πτώση 68% και η Meta με πτώση 66%, είχαν χειρότερη χρονιά μεταξύ των κολοσσών της τεχνολογίας.

Μεγάλο μέρος της κακής πορείας της Amazon φέτος, συνδέεται με την οικονομία και το μακροοικονομικό περιβάλλον. Ο ραγδαία αυξανόμενος πληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια έχουν ωθήσει τους επενδυτές σε εταιρείες με υψηλά περιθώρια κέρδους, σταθερές ταμειακές ροές και υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments