Διεθνή

Ο Πούτιν απειλεί την Δύση και χρησιμοποιεί drones από το Ιράν

Ο Πούτιν απειλεί την Δύση και χρησιμοποιεί drones από το Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΑ

45 ρωσικά drones κατέρριψαν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς οι ουκρανικές αρχές, μετά από μια ημέρα συνεχών ρωσικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται από το Κίεβο.

45 ρωσικά drones κατέρριψαν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς οι ουκρανικές αρχές, μετά από μια ημέρα συνεχών ρωσικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται από το Κίεβο.

Θλιβερός απολογισμός αυτών των βομβαρδισμών είναι τέσσερις νεκροί και πενήντα τραυματίες από χθες μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 45 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Ρωσία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου 2022 προς την 1η Ιανουαρίου 2023, Ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν στην Ουκρανία με ιρανικά drones καμικάζι Shahed-131/136, όπως ενημέρωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των Ουκρανών, 13 από αυτά τα drones καταρρίφθηκαν πριν από τα μεσάνυχτα και 32 μετά τα μεσάνυχτα. Ο ουκρανικός στρατός δεν ανέφερε εάν άλλα drones είχαν πλήξει τους στόχους τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρί Ντεμπίτοφ δημοσίευσε μια φωτογραφία σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποτυπώνει τα υπολείμματα ενός drone με τις λέξεις «Καλή Χρονιά» στα ρωσικά. Η λεζάντα, που συνοδεύει την ανάρτηση, ο αξιωματούχος της Αστυνομίας αναφέρει ότι «αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε για το τρομοκρατικό κράτος και τον στρατό  του».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία του Β. Πούτιν φθάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί παλαιά, σχεδόν απαρχαιωμένα, όπλα και οπλικά συστήματα από το.. Ιράν. Το έχει επαναλάβει, ακόμη και με στρατιωτικό εξοπλισμό προερχόμενο από τον βορειοκορεατικό εξοπλισμό. Η επικίνδυνη διολίσθηση του «ισχυρού» άνδρα του Κρεμλίνου εκφράζεται και με απειλές για επιθέσεις εναντίον δυτικών χωρών, οι οποίες διαθέτουν στρατιωτικούς εξοπλισμούς του τρέχοντος αιώνα και της παρούσας χιλιετίας. Και η χρήση ιρανικών όπλων από το ρωσικό κράτος είναι μια μορφή απρέπειας απέναντι στην σημαντική ιστορία του περίφημου ρωσικού στρατού, με ένδοξες σελίδες στην ιστορική του πορεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments