Αθλητισμός

“Μεταγραφές αλλιώς αντίο πρωτάθλημα! Να ξεπεράσει τα ψυχολογικά ο Γιοβάνοβιτς – Περιμένω ΑΕΚ”

“Μεταγραφές αλλιώς αντίο πρωτάθλημα! Να ξεπεράσει τα ψυχολογικά ο Γιοβάνοβιτς – Περιμένω ΑΕΚ”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Προβληματισμός για το «Τριφύλλι» που θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση.

“Ο Αλαφούζος του έδωσε ελευθερία να κάνει μεταγραφές, αλλά…”! Λάβρος Νίκος Καρούλιας στο Sportdog! Προβληματισμός για το «Τριφύλλι» που θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση. Εγκώμια για την Ένωση και την «Αγιά Σοφιά».

Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός εντυπωσίασε για το νικηφόρο σερί, που έχτισε, με ένα διάλειμμα, την ισοπαλία (1-1) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Απ’ότι φαίνεται η διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αφού το ξεκίνημά του στη δεύτερη… στροφή της κούρσας τού έκοψε τη φόρα. Στη Νίκαια ήρθε ισίπαλος (1-1) με Ιωνικό και στο ματς με τον ΟΦΗ, στην έδρα του, τον γλίτωσε από την ήττα ο Ιωαννίδης στις καθυστερήσεις.

Η εικόνα του «Τριφυλλιού» προβλημάτισε. Παρότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Γιοχού, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Και τα έκανε όλα λάθος. Δεν άλλαζε σωστά τη μπάλα από πλευρά σε πλευρά, είχε άγχος, πίεση και νεύρα. Του έλειπε το καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα ό,τι ευκαιρίες έφτιαξε να πάνε… στράφι. Έτσι η διαφορά που έχτισε μειώθηκε στους 4 βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ και πλέον το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τη 17η αγωνιστική, αποκτά χαρακτήρα του παιχνιδιού της χρονιάς!

Τον προβληματισμού του για την εικόνα του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Νίκος Καρούλιας. Ο βετεράνος άσος του «Τριφυλλιού» και έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για την απόδοση της ομάδας και στάθηκε στον τρόπο που αγωνίζεται, παρατηρώντας μία τάση του Γιοβάνοβιτς να μην κάνει γρήγορες αλλαγές. Παράλληλα υποστήριξε, ότι στο ματς με την ΑΕΚ οι «πράσινοι» πρέπει να παίξουν με κοντά τις γραμμές και να σταματούν τις φάσεις, όταν χάνεται η μπάλα και τόνισε πως χρειάζονται 2-3 μεταγραφές, διαφορετικά το πρωτάθλημα θα χαθεί… Διαβάστε όσα είπε στη συνέντευξη που ακολουθεί:

Αρχικά θα θέλαμε ένα σχόλιο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

«Δεν υπήρχε νόημα να παίζουν δύο αμυντικά χαφ και τέσσερις αμυντικοί τη στιγμή που ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες. Μια φάση θα την έκανε ο ΟΦΗ. Κατάφερε να σκοράρει. Υπήρχε λάθος του αριστερού μπακ και δεν αντέδρασε, όπως άλλες φορές, ο Μπρινιόλι που μέχρι στιγμής έλυνε όλα τα προβλήματα στην άμυνα. Το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός ήταν λάθος τερματοφύλακα, αλλά γενικά δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο κατά του Ιταλού».

«Ξεκίνησε άσχημα τον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός. Τα παιχνίδια του στον πρώτο γύρο όλα τα πήρε οριακά. Εκτός από τον Βόλο, όλα τα άλλα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με 1-0, ή 2-1, κάποια στιγμή θα γινόταν η ζημιά. Οφείλεται, ότι δεν έχει την πολυτέλεια των παικτών που να μπορούν εύκολα να παίξουν το ένας με έναν, να περάσουν, να κάνουν υπεραριθμία και να κάνουν γκολ. Έχει πρόβλημα, αντίθετα με την ΑΕΚ που έχει μία ευκολία να κερδίζει παιχνίδια. Μπορεί και διασπά κλειστές άμυνες με ατομικές ενέργειες και γρήγορα 1-2. Εμείς παίζουμε με έναν  τον τρόπο που μόνο έτσι θα μπορούσε να παίξει αυτή η ομάδα. Δεν κάνω καμία μομφή στον Γιοβάνοβιτς, κάθε άλλο. Ο άνθρωπος έχει βρει τον τρόπο λειτουργίας και τον εφαρμόζει».

Οπότε δεν σας αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα, επειδή δεν έχει τους παίκτες που μπορούν να παίξουν κάτι διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό;

«Δεν λέει τίποτα μια κατοχή που δεν μετουσιώνεται σε ευκαιρίες. Δεν υπάρχουν οι παίκτες αυτοί που θα κάνουν αυτό που προείπα. Προσπαθούμε να γυρίσουμε τη μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη, να γίνει σέντρα από τα πλάγια και έτσι να απειλήσουμε. Δύσκολα περνάμε από το κέντρο. Ο μόνος παίκτης που το κάνει είναι ο Ιωαννίδης, ο οποίος με τον ΟΦΗ καθυστέρησε πάρα πολύ να μπει στο παιχνίδι. Τον έβαλε στο 60′ και θεωρώ, ότι μπήκε αργά. Έπρεπε να τον είχε ρίξει από το πρώτο ημίχρονο».

Αυτό είναι λάθος Γιοβάνοβιτς…

«Παίζεις στο γήπεδό σου. Έχεις την κατοχή και παίκτη παραπάνω. Τί φοβάσαι; Δεν μπορώ να καταλάβω την καθυστέρηση του προπονητή στις αλλαγές. Και σε άλλα παιχνίδια το έχει κάνει. Το μόνο αρνητικό είναι αυτό. Τα περισσότερα του Γιοβάνοβιτς είναι θετικά».

Πού το αποδίδετε αυτό;

«Δεν του αρέσουν οι αλλαγές και τα καινούργια πρόσωπα. Εμπιστεύεται μόνο αυτούς που ξέρει και θεωρεί, ότι με αυτούς μπορεί να τα καταφέρει. Ο Αλαφούζος, πιστεύω, ότι του έχει δώσει ελευθερία να κάνει μεταγραφές. Και όμως δεν κάνει. Το ίδιο συμβαίνει και μέσα στα παιχνίδια. Είναι ψυχολογικός ο λόγος που δεν κάνει αλλαγές. Πιστεύει σε αυτούς που ξεκινά. Η ομάδα όμως δεν γίνεται να περιμένει τα ψυχολογικά του Ιβάν. Να τα ξεπεράσει και να προχωρήσει. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν ενδεικτικό για το πως σκέφτεται για τις αλλαγές».

Αναφερθήκατε στις μεταγραφές, πού θεωρείτε, ότι χρειάζετε ενίσχυση ο Παναθηναϊκός;

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εναλλακτικές επιλογές. Λέμε χρειάζεται ένας αντί-Αϊτόρ, αλλά δεν υπάρχει και κάποιος μετά τον Παλάσιος. Ο Βαγιαννίδης δεν είναι ούτε Αϊτόρ, ούτε Παλάσιος ακόμα. Η ομάδα θέλει δύο έτοιμους επιθετικογενείς παίκτες και ένα 8άρι που να μπορεί να δημιουργεί και να πατάει περιοχή. Διαφορετικά, αν δεν πάρει δύο με τρεις καλούς παίκτες δεν παίρνουμε πρωτάθλημα».

Προηγουμένως εγκωμιάσατε το παιχνίδι της Ένωσης. Ποια στοιχεία της σας αρέσουν;

«Αν εξαιρέσουμε την αργή άμυνά της, η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, δομημένη με αυτοματισμούς και με ταχύτητα στην ανάπτυξη. Παίζει γρήγορα τη μπάλα. Έχει όμως παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το σύστημα. Οι ποδοσφαιριστές της μπορούν ανά πάσα στιγμή να περάσουν τους αντιπάλους τους. Ο Πινέδα «χώνεται» πολύ εύκολα. Ο Αραούχο και ο Άμραμπατ είναι επίσης ιδιαίτερα διεισδυτικοί».

«Είναι αλήθεια. Είναι καταπληκτικό γήπεδο, στο οποίο οι παίκτες δέχονται άμεσα τη συμπαράσταση από τους φιλάθλους. Η ομάδα παίρνει σημαντική βοήθεια και βγάζει μία δυναμική στο χορτάρι. Το γήπεδο της δίνει μεγάλο ποσοστό ενέργειας και το εκμεταλλεύεται».

Όπως δείχνουν τα πράγματα το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα είναι το ματς της χρονιάς! Τί πρέπει να κάνει για να ατιμετωπίσει τα ατού της Ένωσης;

«Και εγώ περιμένω το ματς με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να δώσει δικαίωμα και να δεχτεί αντεπιθέσεις. Όταν σε πιέζουν ψηλά όμως δεν γίνεται να έχεις μία ανούσια κατοχή. Κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να ανέβεις το κέντρο. Εκεί θα δημιουργηθούν κίνδυνοι και με την ταχύτητα των παικτών της ΑΕΚ εύκολα μπορεί να γίνει ζημιά. Το παιχνίδι απαιτεί διαχείριση από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να παίξει με κοντά τις γραμμές και να υπάρξει άμεσο μαρκάρισμα όταν χάνεται η μπάλα. Δηλαδή να σταματά τη φάση όταν του κλέβουν μπάλες. Θεωρώ, ότι κριτήριο για το ματς με την ΑΕΚ είναι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που προηγείται. Αν δεν περάσει από τη Λιβαδειά τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Γιατί το ένα χαστούκι φέρνει το άλλο…».

Οι άλλοι συνδιεκδικητές πώς σας φαίνονται; Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον Αστέρα μετά το στραβοπάτημα στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ «κόλλησε» με Ατρόμητο…

«Ο Ολυμπιακός συνέρχεται, μετά από το στραπάτσο στα Γιάννινα. Με Αστέρα είχε αξιόλογη εμφάνιση. Και πάλι όμως δεν είναι τόσο αξιόπιστος. Ο ΠΑΟΚ έχει εκλάμψεις. Αν θέλει να διεκδικήσεις τίτλο παιχνίδια όπως στο Περιστέρι πρέπει να τα καθαρίζει. Νομίζω μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ θα κριθεί το πρωτάθλημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments