Διεθνή

De Standaard: Έτσι δρούσε το κύκλωμα Παντσέρι-Τζιόρτζι

De Standaard: Έτσι δρούσε το κύκλωμα Παντσέρι-Τζιόρτζι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και κινούνταν «το κύκλωμα Παντσέρι» και ο ίδιος ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής υπέρ του Μαρόκου (εκτός από το Κατάρ) περιγράφει η βελγική εφημερίδα De Standaard

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και κινούνταν «το κύκλωμα Παντσέρι» και ο ίδιος ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής υπέρ του Μαρόκου (εκτός από το Κατάρ) περιγράφει η βελγική εφημερίδα De Standaard, αναφέροντας ότι για κάθε «για κάθε ψήφισμα κατά του Μαρόκου που θα μπορούσε να μπλοκάρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ομάδα γύρω από τον Παντσέρι και τον Τζόρτζι θα λάμβανε το ποσό των 50.000 ευρώ».

«Δύο Ολλανδοί ακτιβιστές του Ριφ κάθονται στο φουαγιέ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 5 Ιουνίου 2018. Για εβδομάδες αγωνίζονται για το Βραβείο Ζαχάρωφ, το ευρωπαϊκό βραβείο για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θέλουν να προτείνουν τον Νασέρ Ζεφζάφι, τον Μαροκινό διαδηλωτή που τάχθηκε υπέρ του Ριφ και που πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό με είκοσι χρόνια φυλάκιση. Τώρα μπορούν να παρουσιάσουν τον υποψήφιο τους στον ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνι Παντσέρι, τον πρόεδρο της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ακούσαμε ότι έπρεπε να είσαι μαζί του για να τραβήξεις την προσοχή σε μια υποψηφιότητα», είπε ο Τζαμάλ Αγιάου, εκπρόσωπος των ακτιβιστών του Ριφ» ξεκινά το άρθρο της Standaard.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «ένας βοηθός του Παντσέρι έρχεται να παραλάβει τους άνδρες: ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ( σύντροφος της κρατούμενης πλέον Ελληνίδας, τότε αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή). Θέλει μια προκαταρκτική συνέντευξη πριν από το ραντεβού. Σε έναν ενδιάμεσο χώρο, πριν ακόμη πουν λέξη, ο Τζόρτζι ρωτά, σύμφωνα με τους άνδρες: «Υπάρχει η ιδέα να αποσύρετε την υποψηφιότητα; Αυτό μπορεί να είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τζόρτζι εξηγεί ότι μία τόσο μεγάλη τιμή για τον Ζεφζάφι δεν θα ακουγόταν καλά στις μαροκινές αρχές, οι οποίες θα αναλάμβαναν ακόμη πιο σκληρά μέτρα στην περιοχή του Ριφ και γι’αυτό ο Τζόρτζι τους είπε ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να σταματήσουν να κάνουν λόμπινγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments