Πολιτική

Μητσοτάκης: Με «ατζέντα» νέους, γυναίκες και νέες οικογένειες

Μητσοτάκης: Με «ατζέντα» νέους, γυναίκες και νέες οικογένειες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με έμφαση στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των νέων, των γυναικών και των νέων οικογενειών είναι η εβδομαδιαία ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Με έμφαση στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των νέων, των γυναικών και των νέων οικογενειών είναι η εβδομαδιαία ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προτιμά να κινηθεί στο πεδίο των σύγχρονων, νεανικών και γυναικείων, θεμάτων.

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, οι οποίες γνωστοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα το πότε θα γίνουν, με μια σύγχρονη, κοινωνική και νεανική, προβληματική, αποφεύγοντας να δώσει συνέχεια σε σκανδαλολογίες και κινούμενος στην παρούσα φάση μακριά από τα «μεγάλα θέματα» των μακροοικονομικών μας επιδόσεων και των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται διεξοδικά, στην εκτενή ανάρτησή του, σε ζητήματα νεολαίας και γυναικείων πολιτικών και στις πολιτικές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στους τομείς αυτούς.

Αναφερόμενος, δε, στις πολιτικές αυτές, υπογραμμίζει τον επαναστατικό χαρακτήρα τους, την ανατρεπτική διάστασή τους, και περνάει διακριτικά στην αντεπίθεση απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, η ηγεσία της οποίας συχνά θεωρεί ότι αυτά είναι πεδία πολιτικής, τα οποία είναι για αυτήν προνομιακά.

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που επιλεκτικά ξεχωρίζω από όσα έγιναν μέσα στο 2022», αρχίζει την εβδομαδιαία ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, ο οποίος διευκρινίζει: «Δεν θα σταθώ στους δείκτες της οικονομίας, στους οποίους οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι η θετική έκπληξη στην Ευρώπη, αλλά θα εστιάσω περισσότερο στις πολιτικές υπέρ των νέων, των γυναικών και των νέων οικογενειών, στην προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο».

Ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους νέους εργαζόμενους, για τους οποίους σημειώνει: «Η ανεργία στους νέους ήταν ένα από τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η δεκαετής κρίση. Είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να ξεκινήσει τον εργασιακό του βίο». Αναφέρεται στο «πρώτο ένσημο» που ψηφίστηκε το 2021, έκανε πρεμιέρα το 2022 και αφορά νέους 18-29 ετών.  Κάνει ιδιαίτερη μνεία στην «διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού» και σε «ένα ακόμη «επαναστατικό αυτονόητο» που συνέβη το 2022 και ήταν η εφαρμογή από το καλοκαίρι της ψηφιακής κάρτας εργασία, καθώς και στον «ατομικό κουμπαρά».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει, ακόμη, την κυβερνητική μέριμνα για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα επιχειρησιακά γραφεία ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομίας, στην ένταξη των προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, στην αυστηροποίηση των ποινών στον ποινικό κώδικα, στην λειτουργία του panic button, στην  εργασιακή και νομική υποστήριξη των θυμάτων αλλά και στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται, ξεχωριστά, και στον αγώνα εναντίον του καρκίνου του μαστού και υπογραμμίζει κυρίως πως «το 2022 ξεκίνησε και το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού».

Η ανάρτηση αυτή του πρωθυπουργού είναι, βέβαια, κάπως μαρκοσκελής, για να θεωρηθεί αυστηρά «εβδομαδιαία», γεγονός που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι, και επισήμως πλέον, η Βουλή διαλύεται στις αρχές ή στα μέσα Μαρτίου και οι εκλογές διενεργούνται τον Απρίλιο. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δηλώνουν «παρών» και σε νεανικά και γυναικεία ζητήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments