Διεθνή

Η Γερμανία παραδίδει τώρα 40 άρματα μάχης “Marder” στην Ουκρανία

Η Γερμανία παραδίδει τώρα 40 άρματα μάχης “Marder” στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

To "Leopard 2" είναι το νούμερο ένα του γερμανικού στρατού. Σε αντίθεση με το "Marder", για παράδειγμα, είναι ικανό για μονομαχία.

Μετά από μια μακρά περίοδο δισταγμού, η Γερμανία παραδίδει τώρα 40 άρματα μάχης “Marder” στην Ουκρανία, σημειώνει η Bild. Αλλά αυτό μάλλον δεν θα είναι αρκετό για να εκδιώξει τον στρατό του Πούτιν που εισβάλλει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ουκρανία ελπίζει επειγόντως και για τo “Leopard”.

To “Leopard 2” είναι το νούμερο ένα του γερμανικού στρατού. Σε αντίθεση με το “Marder”, για παράδειγμα, είναι ικανό για μονομαχία.

Το “Leopard 2” μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των εχθρικών αρμάτων μάχης, να επιτύχει επιδρομές και να ανακαταλάβει μεγάλες περιοχές σε σχηματισμό – το “Marder” δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το “Marder” στην Bundeswehr ταξιδεύει πάντα σε σχηματισμό μάχης με ένα άρμα μάχης – όπως το “Leopard 2”.

Ένα “Leo 2” κοστίζει τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογα με τον εξοπλισμό και την παραγγελθείσα ποσότητα, η τιμή μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Bundeswehr διαθέτει 104 άρματα μάχης του τύπου “Leopard 2 A7V”, του τελευταίου μοντέλου.

Το “Leopard 2” έχουν 22 χώρες στα αποθέματά τους (συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Νορβηγίας, του Κατάρ και της Τσεχικής Δημοκρατίας).

Το πλήρωμα ενός “Leo 2” αποτελείται από τέσσερις στρατιώτες: τον διοικητή, τον πυροβολητή, τον φορτωτή και τον οδηγό. Μπορούν να βάλουν κατά των στόχων τους στο “Leopard 2” με ταχύτητα έως και 70 km/h σε πλήρη ταχύτητα.

Η κάννη του όπλου παραμένει αυτόματα στραμμένη στο στόχο – ανεξάρτητα από το πώς γυρίζει και κινείται το άρμα.

Η κύρια αποστολή του είναι η καταπολέμηση εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει αρκετά ισχυρά όπλα ενσωματωμένα.

Το κύριο όπλο είναι το λείο πυροβόλο των 120 χιλιοστών: ο πύργος μπορεί να περιστρέφεται πλήρως γύρω από τον άξονά του και το όπλο έχει βεληνεκές έως και 5000 μέτρα. Επιπλέον, υπάρχουν δύο πολυβόλα.

Για ποιο λόγο χρειάζεται η Ουκρανία το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού “Marder”; Κύρια αποστολή του είναι να μεταφέρει στρατιώτες στη μάχη και να παρέχει υποστήριξη πυρός στο πεζικό.

Σε μια κατάσταση μάχης, έως και έξι τεθωρακισμένοι πεζικάριοι μπορούν να εγκαταλείψουν το όχημά τους και να εμπλακούν με τον εχθρό σε ανοιχτή περιοχή. Επιπλέον, τρεις ακόμη στρατιώτες κάθονται στο τανκ: Διοικητής, οδηγός και πυροβολητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments