Πολιτική

Οικονόμου: Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά [vid]

Οικονόμου: Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο κ. Οικονόμου, κληθείς να απαντήσει σε όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας σε μια προγραμματική βάση», ξεκαθάρισε: «Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή. Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρή πιθανότητα για αυτοδυναμία», για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιθετικής κίνησης από την Τουρκία στο διάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές, σημείωσε: «Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι (…) Η χώρα ωστόσο είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση».

Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων για να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, αντίστοιχα, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, θα το δούμε», απάντησε.

Με αφορμή ότι η Societe General βλέπει ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου, και για το αν μπορεί ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε: «Μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, η χώρα είχε μόνο αναβαθμίσεις».

Ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με το Βρετανικό Μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα ως τον Απρίλιο, υπογράμμισε: «Μπορώ να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, βάσει της έκβασης των διαπραγματεύσεων. Θα είναι επιτυχία της χώρας η επιστροφή τους. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για τα Γλυπτά». Παράλληλα, επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα μπροστά σε αυτό το θετικό ενδεχόμενο».

Τέλος, ως προς τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δύο περιπτώσεις, της βουλευτού Άννας Ευθυμίου και του Ανδρέα Κουτσούπη, και για το αν επανέρχεται το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος στην ατζέντα, υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πει τι έκανε στις περιπτώσεις υπουργών του, όπως οι κ.κ. Γεροβασίλη και Φλαμπουράρης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments