Ελλάδα

Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνος: Ποιοι γαλαζοαίματοι θα παρευρεθούν στην κηδεία του [vid]

Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνος: Ποιοι γαλαζοαίματοι θα παρευρεθούν στην κηδεία του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: International Info

Στις 16/1 η κηδεία του τέως Βασιλιά - Θα προηγηθεί σύντομο λαϊκό προσκύνημα

Συγκεκριμένα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, ενώ η κηδεία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 08:00 έως τις 12:00.

Ερωτηματικό παραμένει το αν τελικά θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται συζήτηση για προσκύνημα λίγων ωρών, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί αν θα είναι από το βράδυ της Κυριακής ή από τη Δευτέρα το πρωί, στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Το πρωί της Τετάρτης η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος να κηδευτεί ως ιδιώτης.

Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά και του Μεγάρου Μαξίμου, όταν και οι ίδιοι πια γνώριζαν πως η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments