Διεθνή

Ουκρανία: Η Πολωνία στέλνει Leopard και ο Ζελένσκι τον ευχαριστεί [vid]

Ουκρανία: Η Πολωνία στέλνει Leopard και ο Ζελένσκι τον ευχαριστεί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου - Anadolu Agency

Για ενδεχόμενη είσοδο της Λευκορωσίας στον πόλεμο ανησυχεί ο Ζελένσκι

Η Πολωνία είναι έτοιμη να άρει όλα τα εμπόδια για να βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Λβιβ, όπου συναντήθηκε με τους ομολόγους του από την Ουκρανία και τη Λιθουανία, ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα ανακοίνωσε την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία. Θα παραδώσει 14 κομμάτια και περιμένει και από άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.

Ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα ανακοίνωσε την παράδοση την παράδοση αντιαεροπορικών συστημάτων και των απαραίτητων πυρομαχικών.

Με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να είναι ευγνώμων για την επίσκεψη και τις υποσχέσεις για βοήθεια, ένας από τους συμβούλους του διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο φέτος αν η δύση στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να αποδυναμωθεί η ρωσική οπισθοφυλακή.

Βραχυπρόθεσμα οι ανησυχίες του Ουκρανού προέδρου δείχνου προς τον Βορρά. Στην Λβιβ προήδρευσε σε συνάντηση συντονισμού κατά την οποία προειδοποίησε τους επικεφαλής των περιοχών που συνορεύουν με τη Λευκορωσία να είναι έτοιμοι για εκτεταμένη μάχη. Αν και το Μινσκ μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί στις ρωσικές πιέσεις να μπει στον πόλεμο, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας είναι ένας συνεχής παράγοντας ανησυχίας στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του την πρωτοβουλία της Πολωνίας για να σταλούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άρματα μάχης Leopard 2.

«Πολλές ευχαριστίες στον πρόεδρο (της Πολωνίας Αντρέι) Ντούντα, στην πολωνική κυβέρνηση και σε όλους τους πολωνούς φίλους μας», τόνισε ο κ. Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πολωνό καθώς και με τον λιθουανό ομόλογό του Γκιτάνας Ναουσέντα στη δυτική πόλη Λβιβ.

Τα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης θα ανεβάσουν «επίπεδο» τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού, διαβεβαίωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments