Διεθνή

Κινέζοι αξιωματούχοι: «Ο Πούτιν είναι τρελός»

Κινέζοι αξιωματούχοι: «Ο Πούτιν είναι τρελός»

Πηγή Φωτογραφίας: nbcnews.com - Αρχείου

Το θέμα τού αν ο Β. Πούτιν είναι τρελός ή όχι απασχόλησε και απασχολεί την δυτική κοινή γνώμη, από την αρχή της έναρξης της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία

Την άποψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι τρελός, φέρεται ότι υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Reppublica. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ είναι αποφασισμένος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να διακόψει σταδιακά τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο και να προσεγγίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Δύση συνολικά. Στην προοπτική αυτή, ο Κινέζος πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει χάσει τη σχέση του με την πραγματικότητα λόγω σοβαρής πνευματικής διαταραχής, ενώ, παράλληλα, αξιοποιεί αξιωματούχους που υπηρετούν στις ΗΠΑ και είναι κοντά στην Αμερική και τον Τζο Μπάιντεν.

Το θέμα τού αν ο Β. Πούτιν είναι τρελός ή όχι απασχόλησε και απασχολεί την δυτική κοινή γνώμη, από την αρχή της έναρξης της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Την τελευταία φορά που το ζήτημα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Πούτιν έγινε πρόσωπο που συγκέντρωσε ανάλογες υποψίες και αμφισβητήσεις σε σχέση με τη μαζική χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον των αντιπάλων του. Ο Ρώσος ηγέτης αναγνώρισε το πυρηνικό όπλο «ως μέσο άμυνας» και επιβεβαίωσε ότι θα το χρησιμοποιούσε μόνο ως «απάντηση» σε επίθεση αυτού του τύπου.

«Δεν τρελαθήκαμε, ξέρουμε τι είναι τα πυρηνικά όπλα», είπε ο Πούτιν, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του, μια οργάνωση που υπόκειται εξ ολοκλήρου στο Κρεμλίνο. Το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για σκόπιμα «παραμύθια» κινεζικού τύπου, αυτήν την φορά. Οι Κινέζοι κομμουνιστές χρησιμοποιούν την παλαιά μέθοδο της σπίλωσης του πρώην συνεργάτη τους, με τον οποίο δεν επιθυμούν να συνεργάζονται άλλο. Ο Σι είναι ένα τυπικά επικίνδυνο πρόσωπο, για τη δημόσια υγεία της χώρας του και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Η προσέγγιση με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι παρά ένας τακτικός ελιγμός, όπως φαίνεται.

Προς το παρόν, το Κρεμλίνο αρνείται να δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments