Διεθνή

Οργισμένος ο Πούτιν επιπλήττει δημόσια τον Υπουργό [vid]

Οργισμένος ο Πούτιν επιπλήττει δημόσια τον Υπουργό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν σε Υπουργό: «Γιατί κάνεις τον χαζό;»

Ο Ντένις Μαντούροφ, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας άκουσε τα εξ αμάξης από τον Πούτιν με αφορμή πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία ενώ υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια πολεμικών και πολιτικών αεροσκαφών.Στη διάρκεια βιντεοκλήσης ο… δυστυχής υπουργός υποστήριξε ότι «έχουμε συμβόλαια» για το θέμα αυτό, προκαλώντας την έκρηξη οργής του Πούτιν: «Δεν υπάρχουν συμβόλαια. Τι μου λες; Γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν συμβόλαια στις εταιρείες, μου το είπαν οι διευθυντές. Γιατί χαζολογάς;» του λέει εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο Πούτιν έδωσε στον υπουργό του προθεσμία ενός μηνός να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, που έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις πολεμικών αεροσκαφών για την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας και αεροπλάνο για αεροπορικές εταιρείες που πλήττονται από δυτικές κυρώσεις.

«Όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα μήνα. Αυτό σου ζητώ, σε ένα μήνα. Δεν κατανοείς σε τι κατάσταση ζούμε;», είπε ο Πούτιν με τον Μαντούροφ να σκύβει σιωπηλός το κεφάλι.

Χθες Τετάρτη ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη σε ορισμένες «προσαρτημένες» περιοχές της Ουκρανίας και αντικατέστησε τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, τον «στρατηγό Αρμαγεδών» Σεργκέι Σουροβίκιν με τον στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Η ανακοίνωση – όχι από τον Πούτιν, αλλά διά στόματος του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου – ήρθε μόλις τρεις μήνες αφότου ο Σουροβίκιν έγινε το πρώτο άτομο στο οποίο ανατέθηκε η αποκλειστική ευθύνη της εκστρατείας αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι ο Σουροβίκιν θα υπηρετήσει τώρα ως ένας από τους τρεις αναπληρωτές του Γκερασίμοφ μαζί με τον στρατηγό Όλεγκ Σαλιούκοφ και τον Συνταγματάρχη Αλεξέι Κιμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments