Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συνολικά 1.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων από Ασφάλεια Αθηνών, κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική, Επισήμων και ΜΑΤ,  θα βρίσκονται επί ποδός

Συνολικά 1.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων από Ασφάλεια Αθηνών, κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική, Επισήμων και ΜΑΤ,  θα βρίσκονται επί ποδός, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα βρεθούν στη χώρα μας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, την προσεχή Δευτέρα (16/01).

Στον αττικό ουρανό θα πετάνε τα drones της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο, ενώ παράλληλα θα διατεθούν πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ασθενοφόρα.

Μόνο με πρόσκληση στη Μητρόπολη

Συνολικά οι προσκεκλημένοι ανέρχονται στους 187. Πρόκειται για μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη, οι οποίοι θα μπορούν να μπουν στη Μητρόπολη, αυστηρά με πρόσκληση. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Σώματος, καθώς και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός του τέως Βασιλιά, θα φύγει από το πρώτο νεκροταφείο στις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45, όπου θα παραμείνει έως και τις 12.00, έτσι ώστε να τον αποχαιρετήσει όποιος επιθυμεί.

Στις 12.00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου θα διαρκέσει περίπου μία ώρα καθώς στις 13:00 θα αναχωρήσει η σορός για το Τατόι, εκεί όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.

Τα μέτρα της Αστυνομίας θα τεθούν σε ισχύ στη Μητρόπολη, από το βράδυ της Κυριακής, ενώ υπάρχει άμεση συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Πολιτισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments