Διεθνή

Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις στον Γενικό Εισαγγελέα του Ιράν

Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις στον Γενικό Εισαγγελέα του Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Νωρίτερα το Λονδίνο χαρακτήρισε βάρβαρη την εκτέλεση του Ακμπαρί, προειδοποιώντας ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις στον Γενικό Εισαγγελέα του Ιράν μετά την εκτέλεση στην Ισλαμική Δημοκρατία του Βρετανοϊρανού Αλιρεζά Ακμπαρί.

“Η επιβολή κυρώσεων σε αυτόν σήμερα τονίζει την αποστροφή μας για την εκτέλεση του Αλιρεζά Ακμπαρί”, ανέφερε ο Κλέβερλι στο Twitter. “Ο Γενικός Εισαγγελέας βρίσκεται στο επίκεντρο της χρήσης της θανατικής ποινής από το Ιράν. Καλούμε το καθεστώς να λογοδοτήσει για τις φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, συμπλήρωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Βρετανό πρεσβευτή για την, όπως χαρακτήρισε, “ανάμιξη του Λονδίνου στον τομέα εθνικής ασφάλειας του Ιράν”, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Νωρίτερα το Λονδίνο χαρακτήρισε βάρβαρη την εκτέλεση του Ακμπαρί, προειδοποιώντας ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Το Παρίσι καταδικάζει “με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα” την εκτέλεση στο Ιράν του Βρετανοϊρανού Αλιρεζά Ακμπαρί, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τις ιρανικές αρχές για κατασκοπεία, ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ιράν εκτέλεσε τον Ακμπαρί, που κάποτε κατείχε το αξίωμα του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας στη χώρα, όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο των δικαστικών αρχών Mizan, αψηφώντας τα αιτήματα του Λονδίνου για απελευθέρωσή του μετά την καταδίκη του σε θάνατο με τη κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Βρετανίας.

“Ο επιτετραμμένος της ιρανικής πρεσβείας στο Παρίσι κλήθηκε για άλλη μια φορά σήμερα το πρωί για να του εκφράσουμε την αγανάκτησή μας” και να του διατυπώσουμε την προειδοποίηση ότι “επανειλημμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το Ιράν δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη μεταχείριση ξένων υπηκόων που αυτή η χώρα κρατά αυθαίρετα”, ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments