Ελλάδα

Κηδεία Κωνσταντίνου: Ποιοι βρέθηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών [pics,vid]

Κηδεία Κωνσταντίνου: Ποιοι βρέθηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων βρέθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών

Πλήθος κόσμου και προσωπικοτήτων βρέθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί  στη Μητρόπολη Αθηνών όπου μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11:00 η σορός του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, μετά το τέλος του λαϊκού προσκυνήματος.

Η κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και παρουσία νυν και πρώην βασιλέων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της, τέως βασιλιά, Χουάν Κάρλος.

Το ολυμπιακό μετάλλιο και τα παράσημα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τοποθετήθηκαν μπροστά από το φέρετρό του.

Μέσα στην εκκλησία, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπει που θα καθίσουν οι γαλαζοαίματοι υψηλοί προσκεκλημένοι., με βάση τον βαθμό συγγένειας και την ιεραρχία του στέμματος.

Στην εκκλησία έφτασαν σταδιακά και οι προσκεκλημένοι, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά, Παύλο, Φίλιππο και Νικόλαο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη θέση τους.  Λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κρατώντας τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βασιλομήτορα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια-Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί. Στην εκκλησία ήταν και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρέθηκαν ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, η βασίλισσα της Δανίας και αδερφή της Άννας – Μαρίας, Μαργαρίτα, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Επικήδειος Παύλου: «Δεν είναι αυτό το τέλος, πατέρα» [vid]

«Ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και θα είναι ο κανόνας της οικογενείας μας» ανέφερε ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στη Μητρόπολη Αθηνών, μετά την εξόδιο ακολουθία.

Συγκινημένος ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέφερε: «Πατέρα, παππού, ολυμπιονίκη, έφτασε η θλιβερή μέρα του αποχωρισμού. Για μας τα παιδιά, για όλους όσοι ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου.

Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μας. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλέα Παύλο, τίμησες όμως την παρακαταθήκη του και ανέλαβες τις ευθύνες του διαδόχου του ελληνικού θρόνου, που παρέλαβες το ξίφος του αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments