Διεθνή

Euronews – Ουκρανία: “Σβήνουν” οι ελπίδες για επιζώντες στο Ντνίπρο [vid]

Euronews – Ουκρανία: “Σβήνουν” οι ελπίδες για επιζώντες στο Ντνίπρο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter- @5th_Gen_Warrior

Η πολυκατοικία δέχθηκε το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στη μέση με τα διαμερίσματα να έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα, παρασύροντας στον θάνατο και τους ενοίκους τους

Ένα θαύμα μέσα στην τραγωδία. Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανή μια γυναίκα από τα συντριμια πολυκατοικίας στη πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας. Το κτίριο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο. Τα σωστικά συνεργεία τήρησαν απόλυτη σιωπή, ώστε να ακούσουν τις φωνές των αγνοουμένων. Μέχρι στιγμής, 29 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ ο δημαρχός της πόλης εκτιμά πως δύσκολα θα εντοπιστεί άλλος επιζών.

«Ο Θεός να βοηθήσει να βρούμε αρκετούς από αυτούς. Νομίζω ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι δεκάδες». Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ντνίπρο ανέφερε μετά τις δηλώσεις του δημάρχου ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 29, ενώ 37 άνθρωποι αγνοούνται. Καθώς ο Φιλάτοφ μιλούσε, διασώστες συνέχισαν να ψάχνουν για επιζώντες. Ο δήμαρχος είπε ότι 72 διαμερίσματα καταστράφηκαν.

Ο Φιλάτοφ ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο πύραυλος πιθανότατα είχε στόχο ένα κοντινό σταθμό παραγωγής ενέργειας. «Αλλά ο πύραυλος πέρασε και χτύπησε ένα κτίριο κατοικιών», είπε. Την ίδια ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκφράζει την ικανοποίηση του για την πορεία του πολέμου.

«Η δυναμική είναι θετική και όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου. Ελπίζω και πιστεύω πως οι μαχητές μας**με τα στρατιωτικά τους επιτεύγματα θα μας προσφέρουν ακόμα πολλές συγκινήσεις»**δήλωσε ο Πρόδεδρος της Ρωσίας.

«Μετά από σκληρές μάχες, πλέον ελέγχουμε την Σολεντάρ. Ήρθα εδώ για να συγχαρώ τους άντρες μας και για να τους δώσω μετάλλια. Σκοτώσαμε όσους στρατιωτές του εχθρού αρνήθηκαν να παραδοθούν. Είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν και άλλες νίκες» υποστηρίζει ο Γιεβγκένι Πριγκοζίν, ιδρυτής της Wagner.

Την ίδια ώρα η Ουκρανική Υπηρεσία Συνοριοφυλακής δημοσίευσε βίντεο που φέρεται να δείχνει επίθεση με drone εναντίον μισθοφόρων της Wagner που πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments