Οικονομία

Νταβός: Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Χρ. Σταϊκούρας

Νταβός: Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Χρ. Σταϊκούρας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο Νταβός της Ελβετίας, θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη (18/1) ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας 

Στο Νταβός της Ελβετίας, θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη (18/1) ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum).

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών οίκων, όπως είναι οι Visa, Cisco και Goldman Sachs. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας κ. Mohammed Al-Jadaan, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο περίπτερο του Greek House Davos, με θέμα «Οικονομική πολιτική σε περιόδους πολυ-επίπεδων κρίσεων», και θα εμφανιστεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι παγκόσμιες ελίτ συναντώνται και πάλι με χιόνια στο Νταβός για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας covid-19, με τις συζητήσεις σήμερα να επικεντρώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία και το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου έπειτα από την άρση των υγειονομικών περιορισμών στην Κίνα.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα των συζητήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πρόκειται να εκφωνήσουν ομιλίες, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πόλεμος θα βρίσκεται στο μυαλό όλων. Μια σημαντική ουκρανική αντιπροσωπεία αναμένεται στο Νταβός, υπό την πρώτη κυρία της χώρας Ολένα Ζελένσκα, η οποία πρόκειται να απευθύνει ειδικό μήνυμα σήμερα.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να παρέμβει αρκετές φορές στη διάρκεια του φόρουμ μέσω βιντεοσύνδεσης, ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments