Ελλάδα

EOT: Σήμερα θα γίνει σύσκεψη για τον τουρισμό στην Εύβοια

EOT: Σήμερα θα γίνει σύσκεψη για τον τουρισμό στην Εύβοια

Πηγή Φωτογραφίας: clickatlife

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ευβοίας, με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του τουρισμού

Σύσκεψη για τον τουρισμό στην Εύβοια πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ευβοίας, με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του τουρισμού, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης οι Βουλευτές Εύβοιας, ο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες της Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της Εύβοιας καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του νησιού.

Νωρίτερα ο κ. Φραγκάκης θα συναντηθεί με την δήμαρχο Χαλκίδας κα Ελένη Βάκα ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ευβοίας κ.κ. Χρυσόστομο.Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου του 2023 θα γίνει η 3η κλήρωση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους που αφορά 125.000 νέους δικαιούχους, φτάνοντας έτσι τους 400.000 συνολικά μόνο για εφέτος. Αυτό τόνισε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε καλό θα ήταν οι δικαιούχοι να σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν, όπως σημειώνει.

Εστιάζοντας στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους, η κυρία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 20-21 ως ένα μέτρο στήριξης του τουρισμού μέσα στην πανδημία, και μέσω αυτού εξαργυρώθηκαν 19 εκατ. ευρώ από 200.000 δικαιούχους. Μάλιστα το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους του υπουργείου Τουρισμού έχει διπλό στόχο: πρώτον, την στήριξη -σε εποχές παγκόσμιων κρίσεων- των συμπολιτών μας, και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής κίνησης σε όλη τη χώρα και σε όλο το έτος, ανάφερε η κυρία Ζαχαράκη.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρωθέντες του προγράμματος

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν την 30η Ιανουαρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments