Focus

Pep Guardiola: «Είναι καταστροφικός όταν βρεθεί πίσω από το τιμόνι»

Pep Guardiola: «Είναι καταστροφικός όταν βρεθεί πίσω από το τιμόνι»

Πηγή Φωτογραφίας: GQ

Ο Καταλανός προπονητής παίζει tiki-taka στους δρόμους του Μάντσεστερ.

Συχνά, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι σε έναν συγκεκριμένο τομέα αποτυγχάνουν παταγωδώς σε κάποιον ή κάποιους άλλους. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της παραπάνω πεποίθησης είναι ο Pep Guardiola. Ο 52χρονος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι -γεννήθηκε μία ημέρα στις 18 Ιανουαρίου 1971, στο Σαντπετόρ της Καταλωνίας- έχει κερδίσει τα πάντα, τόσο την περίοδο που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσο και αργότερα, όταν κρέμασε τα παπούτσια του και φόρεσε το κοστούμι, αφήνοντας το κέντρο του γηπέδου και μετακομίζοντας στην άκρη του πάγκου.

Σπουδαίος προπονητής, μέτριος οδηγός

Το αντίβαρο είναι οι μάλλον μέτριες οδηγικές του ικανότητες, αν λάβουμε υπόψιν τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα από το Νησί. Σύμφωνα με την Sun, ο Guardiola είναι καταστροφικός όταν βρεθεί πίσω από το τιμόνι, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα, τονίζεται ότι δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα ο Pep να κάνει μερικά μαθήματα σε κάποια σχολή οδηγών.

Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και μιλούν από μόνα τους: Από το 2016, όταν και ο Guardiola πήγε στην Αγγλία, έχει καταστρέψει 4 διαφορετικά αυτοκίνητα. Και δεν μιλάμε για φθηνά μοντέλα. Παρότι δεν συνηθίζει να οδηγεί τα supercars που προτιμούν οι ποδοσφαιριστές, τα αμάξια που βρίσκονται στο γκαράζ του δεν χαρακτηρίζονται ακριβώς και καθημερινά. Η λίστα των “θυμάτων” του Pep περιλαμβάνει μία Mercedes GLE, ένα Range Rover Sport, μία Bentley GTX700 και ένα Mini Cooper.

Μία περιουσία σε ζημιές

Το συνολικό κόστος των ζημιών που έχει προκαλέσει στα προαναφερθέντα οχήματα ξεπερνούν τις €500.000, με “ακριβότερες” εκείνες στη συλλεκτική Bentley των €235.000 με την οποία συνήθιζε να πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του.

Οι συγγραφείς του βιβλίου Pep’s City: The Making of a Superteam, Lu Martin και Pol Ballus, αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Από τις ημέρες της Μπαρτσελόνα έχει τη φήμη του ατζαμή οδηγού. Η μαύρη Mercedes με την οποία κυκλοφορεί τελευταία είναι το πιο πρόσφατο από τα αμάξια που έχει κακοποιήσει, με τους καθρέφτες της να έχουν καταστραφεί δεκάδες φορές. Έχει καταφέρει επίσης να βάλει πετρέλαιο σε ένα βενζινοκίνητο Range Rover και να γεμίσει γρατσουνιές μία ασημένια Bentley”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments