Κόσμος

Qatargate: Το «δεξί» χέρι της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών σε διακοπές με Καϊλή – Τζόρτζι

Qatargate: Το «δεξί» χέρι της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών σε διακοπές με Καϊλή – Τζόρτζι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της Φρατσέσκο Τζόρτζι φαίνεται πως ενίοτε είχαν παρέα στις διακοπές που έκαναν με το σκάφος τους τα καλοκαίρια και μάλιστα δεν πρόκειται για τυχαία πρόσωπα.

Η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της Φρατσέσκο Τζόρτζι φαίνεται πως ενίοτε είχαν παρέα στις διακοπές που έκαναν με το σκάφος τους τα καλοκαίρια και μάλιστα δεν πρόκειται για τυχαία πρόσωπα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της esdiario, το ζεύγος που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Qatargate, τα τελευταία χρόνια παραθέριζε μαζί με την Λόρα Μπαγιαρίν. Πρόκειται για την διευθύντρια προσωπικού και «δεξί» χέρι της Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ από την Ισπανία, η οποία είναι πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ισπανικό μέσο αναφέρεται στη σχέση που διατηρούσε η Λόρα Μπαγιαρίν με την Καϊλή και τον Τζιόρτζι μιας και όπως γράφει στο δημοσίευμα του «η διαρκής φιλίας της με το ζευγάρι επιβεβαιώνεται από μια σειρά φωτογραφιών».

Πράγματι το esdiario παραθέτει ουκ ολίγα χαλαρά στιγμιότυπα από το 2019 έως και το 2021. Αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2019, όταν το ζεύγος Καϊλή – Τζόρτζι ποζάρουν με τη Λόρα Μπαγιαρίν εν μέσω κρουαζιέρας στις Βαλερίδες νήσους στην Ισπανία. Αλλά και τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ο Τζόρτζι φαίνεται να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με την Λόρα Μπαγιαρίν σε άλλο ένα ανέμελο στιγμιότυπο.

Η επόμενη εικόνα έρχεται από το 2021 και από τους Παξούς. Στο πλωτό σκάφος αυτή τη φορά βρίσκεται η Καϊλή, ο Τζόρτζι η Μπαγιαρίν, ένας βοηθός από Ευρωσοσιαλιστή συμβούλου καθώς και άλλα πρόσωπα που μένει να προσδιοριστούν. Μάλιστα ο Τζόρτζι ανέφερε «το σπίτι σου είναι εκεί όπου ρίχνεις την άγκυρά σου» και ύστερα πρόσθεσε «Το σπίτι σου είναι εκεί όπου βρίσκονται οι φίλοι σου».

Ωστόσο, η esdiario θέτει μερικά ερωτήματα για τη στενή σχέση του ζευγαριού με την Μπαγιαρίν: «Γιατί δημιουργήθηκε μια τέτοια φιλία; Τι κέρδισε ο ένας από τον άλλο; Η Καϊλή επηρέασε την Γκαρσία μέσω της Μπαγιαρίν; Απέκτησε η Καϊλή ευαίσθητες πληροφορίες, επαφές…;», αναφέρεται χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σε κάθε περίπτωση η es diario αναφέρει ότι η Μπαγιαρίν ήταν φίλη με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα χρόνια που φέρεται να ασκούσε επιρροή , με βάση τις παραπάνω φωτογραφίες.

«Ένα πλωτό Ευρωκοινοβούλιο που πιλοτάρεται από ένα ζευγάρι που ερευνάται για διαφθορά», καταλήγει το δημοσίευμα.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο